02 May 2012

Pandangan Tentang Perempuan dan Lelaki ~

Hai, Assalamualaikum.

Ehem3 ! Mira in the House :D hehe. Salam buat semua pembaca yang sudi menekan dan meng'klik' blog raranaddyaya ni. Walaupun kandungan blog ni tiada apa yg bermakna pun, tapi thanks sebab dah terlanjur membaca.

Hari ni aku nak cerita sikit apa kelebihan berkawan dengan lelaki berbanding dengan perempuan.
And to tell you the truth, aku lebih selesa berkawan dengan kaum adam ni :)

Dalam persahabatan, ada orang berpendapat bahawa bersahabat dengan lelaki lebih mudah berbanding dengan kaum hawa. Kadang-kadang aku rasa macam aku lebih 'rumit' nak faham kawan perempuan aku sendiri, ntah laa macam mana nak describe. Complicated sangat kot ?. kalau lelaki,dyeorang ni lebih terbuka minda dia dan bak kata lain, 'straight to the point'. Aku dah la tak suka orang yg asyik dok cakap berdalih dalih ni -.- annoying kot ? :/
Kalau korang nak bandingkan dgn perempuan, kaum ni lebih memerlukan masa yang agak lama untuk difahami, sebab seperti yg korang tahu, kaum ni memiliki 9 nafsu, 1 akal dan korang memelukan kesabaran yang tinggi sikit . ^^ #sebab aku perempuan, so aku pun macam tu. :P
kesabaran dalam semua karenah, contohnya, kalau gf korang ajak pergi shopping, korang kena la charge cepat-cepat battery kesabaran korang tu so that battery tu tak kan merah time shopping tu sebab lepas tu mesti korang dah naik angin kemarahan tu. Tapi lagi nak maki hamun bila masuk kedai ni bukan main lama, at last, satu haprak pun tak beli ! okay, agak menyampah disitu.

Okay, sebenarnya aku dah melalut kat mana pun aku dah tak tau. -.-

Hmm, namun dalam soal cinta dan dalam bab-bab berkaitan hati ni, susah aku nak cakap. Sometimes, bila korang dah ramai sangat kawan lelaki ni, mesti ada laa yg tersangkut kat korang kan ? walaupun korang just anggap yg dyeorang  ni kwn biasa korang je. But memang betul, ''Hawa dicipta kan untuk Adam'' . Walau dgn cara apa sekali pun korang try untuk tidak jatuh cinta dengan kawan korang sendiri, tapi tu tetap akan terjadi. Benda tu dah memang korang tak boleh elak, dah tak boleh korang lari dah. Semua ni lumrah, lumrah kehidupan seorang manusia.

:)
will be back soon.
Mira.

No comments:

Post a Comment