08 May 2012

2 weeks. Are you kidding me ?

Hello, hai, and assalamualaikum readers :) 
hurm, sebenarnya aku agak menyampah part ni. Part mula-mula nak bukak blog ni, mula-mula bukan main excited nak buat entry baru, but now, I HAVE NO IDEA at all -___-
annoying betul. *sigh 

Anyways, hari ni dah 8/5/2012. There's just another 2 weeks man. Are you kidding me ? 2 weeks kot. Bukan lama pun, pejam celik pejam celik dah nak 28hb. Ya Allah, beratnya hati ni nak tinggalkan keluarga. Memang aku dari kecil sampai la kebesar ni, tak pernah berpisah dengan keluarga. Mana-mana parents aku pergi, aku akan ikut. Tapi bila sampai tahap sekarang, rasa macam berat sangat nak pergi. Memang aku perlu berdikari semua, aku dah kena basuh baju sendiri, semuanya serba sendiri. Hmm. Macam mana pun I have to go through all this even tak sanggup rasannya. 

Takpe, demi masa depan dan demi mama and abah. Akanku langkahkan kaki ini pergi jugak walaupun dengan hati yang berat. :'(
Ya Allah, tabahkan hatiku Ya Allah. Aku pergi demi menuntut ilmu, demi mencari keredhaan-Mu Ya Allah.

Hmm, pape pun, aku dah terima tawaran tu. Banyak benda yang aku kena buat. Semalam baru je print semua borang-borang tu, borang tawaran semua. And tadi pagi dah bukak Bank BSN untuk elaun bulanan yang matrik akan bagi. setiap semester. Matrik ada 2 semester je, so cam takde la lama pun. Setahun je :P ( tapi rasa macam lamaaa jeee :/ ) Lepas ni nak kena isi semua borang-borang, dapatkan segala cop tu cop ni, Haih, banyak betul kena buat. Sabar jelaaa. Baju pulak, dah la aku tak banyak baju kurung, memandangkan aku tak pernah duduk asrama, terpaksa la aku pergi cari baju kurung untk pakai time kuliah or what so ever nanti. Kesian kat mama and abah, banyak belanja yang dia kena keluar. Aku ni, dapat duit gaji bukan nak simpan, tapi pegi shopping ! kan kau dah rasa menyusahkan mak bapak sendiri ! -.- bersalah jap. 

..... 

Kalaulah aku simpan duit tu, takde aku rasa menyusahkan dyeorang kan ? Apa mau buattt, nasi sudah jadi bubur, ntah bubur tu pun dah jadi basi :/ urgh.
and, lepas aku dah settle semua borang-borang and sijil-sijil tu, and semua keperluan untuk asrama, I just have to get ready, for physicality and mentality . Make it 0 over 0. Let starts a new beginning, a new story and a new chapters of life. May Allah bless on everything, InsyaAllah.
Semoga segalanya berjalan dengan lancar, semoga Allah permudahkan aku dekat sana nanti. Pray for mys success yaa ~ :) hee~ aku akan turut mendoakan kalian semua :) 

wallahua'lam, Assalamualaikum ~
Mira.

No comments:

Post a Comment