26 April 2012

2 weeks in London - Part 1

salam jumaat buat semua, Alhamdulillah masih diberikan peluang untuk bernafas di atas muka Bumi Allah ini, Moga yg baik dijadikan teladan, yang buruk dijadikan sempadan. Semoga kita sentiasa berada dibawah lembayung Allah s.w.t ~ InsyaAllah :)

Hari tu, me, myself and I ada janji nak upload gambar-gambar time dekat London, UK hari tu kan ? Well, maybe masa sekarang mengizinkan aku utk meng-uploadkan nya hari ini. ^^

Perjalanan from KLIA ke Heathrow Airport,London memakan masa dalam 12 jam or maybe more. Kteorang bertolak dari KLIA dalam pukul 8 pagi, and sampai kat sana dalam pukul 4 petang ( waktu London). So, aku dah tak tahu macam mana nak kira perbezaan masa time tu, memandangkan this is my first time in oversea. Yeah, really. Selama ni aku berangan-angan je nak pegi oversea, nak naik kapal tebang ( in terms of budak-budak ) yg besar yg ada LCD depan tu. Semua tu Alhamdulillah dah menjadi kenyataan atas izin Allah. Sebelum tu just naik kapal terbang yg Air Asia yg kecik tu je ><  haha. Jadi laa pun kan kecik pun ~ haha. Maybe org kat luar sana dah berapa kali dah ke oversea, but for me, ini lah pertama kali buat aku. Syukuran, masih diberi peluang untuk menikmati keindahan alam di perantauan. ^^

Kat bawah ni aku ada selit kan beberapa keping gambar, tapi takdelah banyak mana, malas nak upload banyak-banyak, nanti korang malas nak tgk pulak kan ? :D


First week in LONDON, 

first day in London, just arrived in Heathrow Airport, 1 day of journey in flight was really TIRED >< 

Halaman rumah Kedutaan Malaysia di Hamstead. Can u see the flag over there ? Yeah, Malaysia sentiasa di hati mereka ~ hahaha. *ayat poyo jap* ;D



Had a lunch with family kedutaan Malaysia ^^ 


and this is Me, with dry skin, pimples and seangkatan dengannya -.-

Me, in front of the house opposite of garden.

Tugu yg berada di Marble Arch, berdekatan dengan Oxford Street. And, aku tak sure apa nama benda alah ni. 

Black Taxi , you CAN'T FIND this in Malaysia. heh heh heh ><













plan how to use underground, COMPLICATED gila.

this is the best ice cream in london ! seriously.

murah kan barang2 dia ? 2.50 pounds je, kalau darab 5 ? RM 10.50. Okbai -.-

Second day, berkabus gila and SEJUK sangat ! time tu tak silap aku temperature dia drop, about 5-6 degree maybe ? Huh ! Tak tahan ! 

Ice cream ni pun best, with the fakes too ! 









Yeah, that's all. That's the part of the pictures, the part of the journey. Part seterusnya akan diuploadkan kemudian. Merata jugak pergi on 1st and 2nd day, shopping kat sana paling BEST ! Serious. Jangan pergi sana if korang plan tak nak shopping, semestinya korang AKAN shopping jugak ! har har har. 

Will update for part 2 as soon as possible, InsyaAllah~ :)

Done,
Mirae



No comments:

Post a Comment