21 April 2012

2 weeks in London, UK.

Assalamualaikum salam sejahtera dan selamat pagi warga-warga di UK, dan selamart petang warga-warga di Malaysia. :)
And yeah ! *dalam nada lega
I know that i'm not really update my blog since I finished my SPM or even before it. Semangat malas tersangat lah berkobar-kobar. Siapa yg tahu perasaan tu , buat-buat faham lah ye. Life after SPM is not like I want. Unpredictable. Really. So yeah, now I was in UK. 2 weeks here almost complete and mission walked all around UK, I mean, London, is accomplished. It was fun actually. Wake up early then breakfast, and then walk around till evening. It was really fun and tired. But, I was okay with it. But everyone said, walau jauh mana pun kita merantau, hati kita tetap di sana, Malaysia. Memang sangat-sangat laa betul. Aku baru kat sini 2 minggu, tapi hanya Allah je yang tahu betapa aku merindui Malaysia. Tapi kalau kat sana, susah betul aku nak mengucapkan syukur. So, bila dah sampai negara orang ni, so many things I learned. So MANY. Aku memang sangat bersyukur dikurniakan cuaca hujan panas kat M'sia tu. Dekat London ni, cuaca sangat lah sejuk, kering kontang semua kulit2 aku. Tak tahan, hidung berdarah, kulit mengelupas, berdarah segala bagai. Ya Allah, seksa nya time minggu pertama ni. Tapi Alhamdulillah it was better than first week. Today was 21st April 2012, sekejap je dah nak balik. Flight aku malam ni pukul 10 malam, dan insyaAllah dijangka tiba di Malaysia pukul 5 petang sana. InsyaAllah, Amin :)


ni gambar masa first day aku kat London.

Time tu musim Spring baru bermula, memang cantik sangat bunga-bunga kat situ, Subahanallah, Allah Maha Mencipta. :')



cantik kan ? theres a lot, but I will post it later :) memang cantik sgt ! 

Aku akan postkan gambar-gambar tu kemudian. Sekarang memang masa tidak mengizinkan. Banyak lagi benda yg aku tak prepare lagi. So, insyaAllah, sampai Malaysia nanti aku upload banyak-banyak ! ;)
See you then ;)
Assalamualaikum (:

sincerely, 
Mirae.


No comments:

Post a Comment