26 May 2011

Isu yang sangat menaikkan kemarahan aku -.-

Rasa macam nak minum coffee pulak :D okay fine, cakap jela dah habis exam, macam macam pulak yang aku nak makan malam ni. Malangnya takde makanan kat dapur yang boleh aku rembat banyak banyak. It's okay, esok masih ada, so makan banyak banyak :D InsyaAllah :)

Okay..
Malam ni aku nak cerita cerita sikit pasal issue yang agak menaikkan kemarahan aku .. 
Penghinaan yang melampau, kutukan , dan pelbagai lagi cacian yang dilemparkan oleh manusia yang memang cetek dek akal. Aku baca-baca je artikel atau blog seseorang ni, timbul kemarahan yang teramatnya. Aku tak mampu nak cakap apa-apa selain Astaghfirullahal'azim memang tak lekang dari bibir aku ni. Sedih sangat bila dapat tahu Islam iaitu agama yang sangat suci ini dicaci-caci bagai tak ada apa yangakan berlaku. Untuk maklumat lebih lanjut click sini.
Aku hanya mampu berdoa supaya orang ini menjadi seorang yang befikiran maju sikit. Maybe sekarang akalnya terlalu cetek untuk berfikir ke hadapan. Wallahu'alam.

Haihh, sedih kan.. Manusia jenis apa la yang memang tak menghormati agama lain. *sigh :/

Hurmm, by the way ... Esok sekolah aku ada sambutan hari guru. And aku rasa, I SHOULD GO kott ? kann... i don't know.. Malas pun ada sebenarnya, tapi memandangkan tahun ni last aku jadi budak sekolah. So, ini laa masanya aku nak manfaatkan masa yang ada :)
Kat Universiti penah tak korang dengar ada sambutan hari guru or sambutan hari pensyarah ? haha :D sounds weird jugak la kan. Haha.
Kang tetibe je ada sambutan tu, confirm best. hahahaha . Okay, tak lawak pun -.- *sigh

As you know, aku dah habiskan cerita You're Beautiful tu kan . So now banyak benda yang aku belajar sebenarnya daripada cerita tu. Banyak.. Any everything is about LOVE :)

First thing, aku belajar is .. Macam mana nak menghargai orang yang sayangkan kita. Bukan hanya kepada orang yang sayangkan kita, tapi kepada orang yang kita sayang jugak.

Second, kalau korang tu di dalam golong budak budak yang dikatakan 'hot' , or 'hensem' or orang cakap 'cun' kan .. Ini ada beberapa nasihat, " Janganlah terlalu memberi harapan kepada orang ramai "..
Aku cakap macam ni sebab terlalu ramai yang bercinta hanya separuh jalan oleh sebab mereka di dalam golongan ni, mereka tidak memikirkan perasaan orang lain and golongan ini selalu dikatakan tak lama dalam bercinta. You get what i mean rite?

Third, 
tak semestinya orang yang kita suka akan suka kita balik kan ? mesti hancur hati kita bila orang yang kita sayang dimiliki orang lain. Kita tak boleh salahkan orang tu jugak. Dia layak dicintai oleh orang lain, dia layak untuk sesiapa sahaja yang bergelar manusia. Sebab dia bukan milik kita dan memang bukan hak kita. Tiada sesiapa yang dapat halang melainkan dengan kuasa-Nya.

So, the conclusion is..
Cinta yang kekal hanya kepada Allah,
cintailah Allah .. tiada duka, tiada sedih, dan tiada air mata.
Bahagia selamanya :)

Sekian,
Nadd

Finally, it's OVER :)

Finally Mid-Term exams are OVER :) aku ulang skali lagi okay, OVER :D aku dah lama dah senyum, dari balik sekolah tadi sampai sekarang still dok senyum lagi habaq hanggg laaa wehhh :D haha
I'm too excited right now, sorry for that :D haha
But i'm a little bit depressed. My result for English is like SUCKS you knoww. Err, hate it -.-
Actually memang susah pun. Format dah tukar. Dah la last minute, seriously like 
EQUAL+DOT+EQUAL --> =.= 
dah, stop for that. 
And, my SEJARAH was okay :) 
senyum balik , hehe .

Okay, now .. it's time to talk about Korean drama. Don't say anything, i'm a little bit fanatic about it. So, duduk senyap senyap sebab aku dah habis tengok cerita YOU'RE BEAUTIFUL.
k bye :D haha

sincerely,
Nadd~

22 May 2011

Dasar Budak Tak Sedar Diri !

Budak ni memang nak cari pasal -.- tak sedar sedar lagi kaa ? Kau nak exam laa besok makcik, apa yang kau buat hari ni ? Bangun lewat, tau la hari ni cuti. Lepas tu, bangun-bangun je terus menghadap laptop kau. Then nanti bila dah dapat result kecoh satu dunia menangis sampai meleleh hingus kau tu sebab kau failed banyak subjects. Omg, wake up MIRA NADHIRA ! SPM is just around the corner! Kau ingat SPM tu lagi 5 tahun nak tunggu kau ke ? Come onnn ! Lagi 5 BULAN , not 5 YEARS ! Sedar la kau dari lamunan kau yang tak masuk dek akal tu, it's just wasting your time.

" Err, okay okay .. Mulai sekarang, aku akan bangun dan terus melangkahkan perjalanan sebagai seorang pelajar SPM yang berjaya, I'm promise :) I will make all proud with me, especially my MOM and my DAD :')

So, i'm having Physics tomorrow .. and my exam finish on 26 Mei. So, will be continue blogging this weekend ;)
See you ~
gamsahabnida ! ;D
annyeong ~

Nadd :)

21 May 2011

You're Beautiful :)

Omggggg ! You're beautiful was likeeee ! cey cey ! aku nak menjerit dah ni ! :D haha . Seriously like , OMG tau cerita diaaaa ! You should go and buy the cd right nowww ! :D 
aku jatuh hati , jatuh cinta dengan cerita ni. Lee Hong Ki, comel gila okay :D

Okay okay, STOP ! :D

Aku tengok dah ending dia, and i was like " Eh, aku tengok ending je nak buat ape, tak de feel laaahh ! ;P " 
So, dengan perasaan yang gila meronggeng and gila senget tak sedar-sedar diri yang tengah ada exam minggu ni, aku dengan selamba badak jea bukak laptop and click button play tu. And now, aku tak leh stop tengok cerita tu ;P haha . Korean fever, what can i sayyy yaww :D ! Korang yang mane gila korea tu mesti memahami. Sape-sape yang tak puas hati, pergi main jauh-jauh :D haha

Dah dah , will continue later babe ! ;)
nak layan korean drama japp, hehe :P 

Bye !
Nadd

20 May 2011

Salam Takziah kepada TELOR :(

Aku baca je blog Miss Genit  tadi memang aku terkejut tak tau nak cakap apa habaq hang ! Sumpah demi Allah aku macam tak percaya weh ! Dup dap dup dap je bunyi  jantung aku ni. Inalillah and Al-Fatihah kepada arwah Hakim Kamal atau TELOR.. semoga rohnya di cucuri rahmat serta ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Amin. Dan salam takziah kepada seluruh keluarganya.

Aku sedih. Okay, aku masih tak percaya. (o.O)

ikhlas,
Nadd

Thanks Because Make Me Love You ^^

Physic paper 1 and 2 today was okay, thanks coz make me love you ..but stuck on beberapa questions.. ntah ape aku melalut -.- .. but overall , it was okay :)
just waiting for paper 3 now, and aku tak tau apa yang aku nak melalut lagi dalam paper 3 nanti :/ 
harap harap everything is going to be good yaww ! ;D

Isnin ni Physic, then ICT then Sivik and PJ ( annoying subjects I tell you okayyy =.= ) and then ... lets go and party babeh !!!!!  :DD wahh , senyum lebar aku niee ;P
Biar laaa, bak kata lagu senyum ni kan ... " Senyum , tak perlu kata apa-apa " :D
so, conclusionnya, senyum laa .. :D

Btw, balik sekolah tadi mama masak spaghetti ! Ya Allah , dah lama aku mengidam .. aku pendam lama gila nak makan benda ni, nak suruh mama masak tapi tak tercakap pun .. tiba-tiba today hajat aku termakbul ! Alhamdulillah, rezeki wehh :) hehe 

Okay, aku nak publish sekarang ! :D haha , byebyeeee ~

p/s : malam ni jumpa kat One Utama, GSC Cinema , cerita Nur Kasih yee jangan silap :P haha

wrote by,
Naddddd !



16 May 2011

The Stars of Mine :)

Bila aku tengok bintang- bintang di langit , aku rasa aku tidak mampu untuk mengapainya .. begitu jauh untuk aku pegang dan rasai sendiri .. walaupun nampak seperti begitu dekat dengan aku . Lumrah kehidupan..
Yang cantik tak semestinya indah, yang buruk tak semestinya teruk ( i'm not really know this :s ) ..

Okay, peeps ,
Lets talk about stars now ;) 

Stars ? what is your first reaction when you saw this word ?
It might be, " Ohh ! Starsss ! It's shinning ! wow ! " or maybe " Stars? It's YELLOW mann ! " 
But if I was the person, I will answer this question with a very peace and calm heart .. 
" Bintang yang menerangi Bumi seperti Wanita yang menerangi hidup seorang Lelaki " ( sorry, my English is bad anywaysss :s )

Bagi aku, itulah jawapannya .. Bagi korang apa ? Can you tell me ?
Give me your answer now :)

sincerely,
r.a.r.a n.a.d.d y.a.y.a :)




Best wishes from ME :)

First thing, aku nak cakap is .. 

kepada semua guru-guru .. especially guru-guru kat SMK Air Merah, SMK Pokok Sena and lastly guru-guru SMK Taman Tun Dr.Ismail , HAPPY TEACHER's DAY :)



Second, aku nak ucapkan tahniah kepada semua pesilat-pesilat yang telah berjaya untuk melayakkan diri ke peringkat seterusnya.. For those yang tak dapat, don't be sad.. Kita satu team, sorang menang , bermakna semua menang okay :) All the best kepada wakil silat B.R ! rindu korang semua !
Sorry coz takde gambar .., tak diuploadkan lagi . hehe

Third, aku tak tau nak cakap ape sebenarnya :D haha

Fourth, kimia paper 3 tadi, ya ampunnnn .. susah banget ! :/ 

5th , aku nak tidurrrr ! hahaha :D byeee

sambung malam ni okayyy ! 
ehhh , jap jap japp ...

lupe nak wish lagi,...  HAPPY WESAK DAY ! haha :D daa~

N.A.D.D :)