29 April 2011

Aku Tak Ready Lagi :(

Assalamualaikum :)


Hye bloggers , sekian beberapa hari aku tak update , fuhhh ! bersarang betul blog aku nie, patut laa orang lain tak nak follow aku , rupanya blog aku ni bosan :P haha

Okay, sekarang aku tengah busy study, tuition and all those stuff. And , i'm having my Mid-Term exam on this 7 May.. and aku memang betul-betul tak ready :( exam aku start dengan subject yg agak , terliur jugak aku nak baca. That is SEJARAH. Aku jamin, korang pun mesti agak tak suka subject ni . kan kan ? ;D well, its time to "SUKA" subject ni :) bila dah suka, mesti senang nak score kan . And bila dah score, pasti gembira kan ? :')
Jangan risau, bila kita dah usaha.. Pasti ada hasilnya and harap-harap hasil tu membanggakan kita dan kedua ibu bapa kita , InsyaAllah :)
Semoga exam aku kali ni, dipermudahkan Allah, Amin :')
Yg penting, lets struggle for our exam ! and kepada calon SPM , LETS STRUGGLE FOR OUR SPM !
Chaiyookkkk ! ;D

so, from today, aku cuti berblogging selama... hurmm , ntah. depends ;D ahaahha

k byebye ,
Nadd

22 April 2011

CInta Lepas dan Pergi ..

Jari aku sakit sangat, Ya Allah .. teramatlaa sakit, and aku rasa tulang jari aku macam dah lari-lari dah. Okay enough, aku sakit :/ tapi still bole type :P hehe~

Btw, malam ni aku penat .. But still bole online and chat chit chut sana sini :P
and okay, aku rasa macam nak luahkan something, tapiii D;

Bak kata pepatah Bahasa Malaysia, "Yang di gendong tercicir, yang di kejar tak dapat " is it true this pepatah ? haha, i think so laa . And yeah, aku dalam situation macam ni . Ya Allah, aku speechless sangat  nowwww ! Aku tak tau macam mana nak explain how i feel right now. :/

Aku rasa macam dah tenang now, mybe ape yang aku buat selama ni membuahkan hasil . Alhamdulillah, aku rasa bahagia dengan hidup aku skrg .. and aku dah tak lukakan hati mana-mana lelaki dah.. 
soal hati dan perasaan, tiada siapa yg tahu kecuali Allah .. walau dimana pun aku berada, walau sesedih mana pun aku, aku yakin, Allah pasti bersama aku. .
biarlah, ape pun yang terjadi ... 
aku tetap dengan pendirian aku..

Hati orang tiada siapa yg tahu, mencintai orang yang tidak mencintai kita bagaikan pisau yang menusuk-nusuk jantung ini, bagaikan anak kehilangan ibu bapa, dan bagaikan  mati hidup semula. Aku tahu, cinta tak boleh dipaksa. Tiada siapa yang mampu buat tu semua, kecuali dengan izin Allah. Kuasa Allah mengatasi segalanya. Aku selalu berdoa, andai dia memang betul-betul jodoh aku, dekatkan lah hatinya dengan hatiku. Tapi, jika dia tidak menjadi milikku, damaikan lah hatiku dengan ketentuan-Nya.

Biarlah aku dengan perasaan ini, aku gembira :)
Aku cinta, lepas, dan pergi. 
<3

yg ikhlas,
Nadd


13 April 2011

Ponteng ~ Jadi babysit ! :D

Ehem ehemm *kus kus* .. Bismillahirahmanirahhim :)

Guess what, today aku ...
PONTENG .. yeahhh ! Pontengggggg ! xD hehe~
First time dalam tahun ni aku ponteng sekolah :D haha 
well , it's fun sometimes :D

gtg, be right back ;)
NADDDDD (:

12 April 2011

ahhh! aku geram! aku geram! aku geram ! =.=

errrr ! aku geram sangat tersangat laaa geram ! haihhhhh ! macam nak sepak sepak jea orang tu !



aku marah gilaaa niee ! kalau laa aku tau sape yang buat keje paling bodoh yang pernah aku jumpa tu, dah lama dah aku sepak-sepak dye macam dalam gambar ni ! =.=
sabar jea laa.

haihh, tunggu laa.. whats goes around, comes around .
sekian.

budak yg tengah marah,
nadd

08 April 2011

Dear heart, i found a...

Dear heart,
i found a new love , a new guy,
i never met him before , i never known him before,
i met a guy that would make me the happiest
 girl in this world,
and,
i fall in love with my friend,
my best friend.
we started to talk more and more at school,


we became close, and close.
we study together,
we laugh together,
and because of that ,
i had learned how to love someone,
how to appreciate a friendship,
and importantly,
i learned that i loved every single thing about him ,
and our friendship got really strong,
when i was going through hard times,
he were always there to cheer me up,
he always there to give me advice when i needed it,
as i got to know the "real him",
i realized what a great person he was,
he were nice to everyone who he came in contact with,
no matter who they are,
he're also really smart,
he always got good grades,
and do well in school,
not only he beautiful in the inside,
but he also beautiful outside as well,
yeah , i admit it.
when i realized all of this,
my feeling about our friendship began to change,
why?
because i know that i love you,
i love you with all of my heart,yet you have no idea.
i wish i could tell you how much you truly mean to me,
But
i'm afraid that you don't feel the same way about me,
my life will forever incomplete without you,
if you only knew how i felt about you,
i wonder,
would you be willing to make my life complete?

Kau nak tahu tak?

Kau nak tahu tak malam ni,
aku rasa sunyi sangat,
aku rasa sedih sangat,
ntah kenapa..,
mungkin Allah nak duga aku merindui kau..

Kau tau tak aku pedulikan semua pasal kau,
Tapi kau tak perasan semua tu,
and kau tau tak,
bagi aku, kau je yang mampu bahagiakan aku,
walaupun hakikatnya bukan itu yang aku dapat,
aku tak kisah, sebab aku tahu ' i used to be like that' :)

Kadang-kadang tu, bila kau tegur aku kat facebook,
kau tanya aku sihat ke tak, tengah buat apa ke,
kau tau tak, jantung aku berdegup kencang sangat time tu,
aku tak tahu kenapa dengan kau, aku  akan rasa macam tu,
mungkin sebab kau lain daripada yang lain kot.

Kalau diikutkan, hampir setiap malam aku akan mimpikan kau,
aku akan menangis sebab kau,
sebab aku selalu ingatkan kau,
sebab tu aku nangis.. :(

Mungkin kau rasa aku ni tak seperti perempuan yang kau idamkan,
tapi aku selalu terfikir, 
alangkah bertuahnya  kalau aku dapat jadi macam yang kau inginkan,
tapi, aku tahu, aku takkan pernah jadi macam tu.
sebab i know " i used to be like this " :)

Kau ingat tak, 
dulu kau selalu gaduh dengan aku,
kau suka cari pasal,
kau kutuk aku,
time tu kau tau tak, aku terasa sangat ,
tapi kau macam boleh baca hati aku time tu,
kau pujuk aku lepas tu.
hati aku dah tak terasa dah.

Bila aku tak pandai kira 'velocity', 'acceleration',
aku mesti cari kau,
macam dah takde subject lain nak tanya,
sebab aku tahu, kau pandai,
sebab tu aku mintak kau ajarkan aku :)

Kalau kau nak tahu,
aku mesti jealous tengok kau dengan perempuan lain,
haish, bodohnya aku..
tak patut aku jealous dengan kau,
sebab kau kawan aku jea.

Lepas tu,
kita gaduh lagi, tu pun sebab masalah kecil,
kali ni dah ramai orang yang terlibat,
yang tak patut pun, terlibat jugak,
kau suruh aku stop kawan dengan kau,
stop rapat dengan kau,
aku tak tahu kenapa, tapi aku akur,
aku buat apa yang kau suruh, sebab aku nak tunaikan permintaan kau,
time tu, aku rasa,
aku lah manusia paling hina dalam dunia ni.
Ntah, aku dah buntu sangat.

Lama-lama tu,
semua masalah tu,
dah beransur pulih,
kita dah tak tegur dah time tu,
sampai la sekarang,
kita dah tak rapat macam dulu.

sekarang,

Semua kenangan tu dah hilang jauh-jauh,
aku dah ikat kuat-kuat tali tu, tapi tali tu terputus,
aku sedih, sebab hanya kenangan tu yang aku ada dengan kau,
tahun ni last aku dengan kau jadi budak-budak,
budak sekolah menengah,
lepas ni, tak tahu lah kau pergi mana, 
and aku pulak pergi mana, 
mybe nanti,
semua dah bawak haluan masing-masing.
semua akan dilupakan.. 

aku tak kisah,
asalkan aku dapat tengok kau bahagia dengan kawan-kawan kau :)
aku akan turut bahagia kalau tengok kau bahagia,
walaupape pun yang terjadi,
kau tetap no.1 dalam hati aku :)
biarlah aku memendamkan perasaan ni sampai bila-bila..

sekian,
Nadd








02 April 2011

Midnight movie, uh no it's not true

I put my fingers on keyboard and start typing :) 


Assalamualaikum world :)
now dah pukul 12.48 a.m 
"we are young, we want free, stay up late and we don't sleep" ! ;D ahaha
kinda logic, but i don't do it. seriously ;P I will miss my bantal busuk if i don't sleep. haha


Semalam, yeah .. malam tadi , eh tak tak .. yesterday .. ngek -.- sama jelaa tuuu.
Okay, semalam ! aku ade terjumpa satu artikel ni .. tajuk dye " surat dari anak mak yang dah tak nakal" .. sekarang, cuba korang pergi google and search for it . Kalau dah baca, bagus laa . But seriously, menitik air mata aku. Terbayangkan kalau aku di tempat orang tu, sedih gila :( Korang mesti menangis jugak , confirm.


Hmmm,
now...
noww...
nowww...
nowwww...


I'm speechless :/ i have no words to say, grrr .


it's okay, lets go and find some inspirations :)
i'll be back tomorrow, insyaAllah ;)
Goodnight guys <3


Yang benar,
Nadd


Note for someone:
If I never met you, I wouldn't like you. If I didn't like you I wouldn't love you.
If I didn't love you I wouldn't miss you, but I did, I do and I will.