25 February 2011

Kerana mulut, badan binasa.

errrr !!!! tensionnnnnyaaaaa -______-

i hateeee all thissss ! 

okay okay, relaz relax japp.. ;/

Hm., orang cakap , kerana mulut, badan binasa. Tu la, bila orang suruh belajar pandai pandai tak nak , sekarang sebab mulut sendiri badan dah binasa.Cetek akai betoi !  -_- ee, tension gila dengan perangai manusia macam ni, hidup kat dunia ni pun macam menyusahkan orang lain. Dah laa perangai macam tu, batu api plak. Haih , nak jea aku lempar2 batu yang berapi kat muka orang macam tu, biar hancur semua . Sabar , sabar jela .

Mungkin Allah nak tengok sejauh mana dia boleh jadi macam tu, bila dah sampai satu tahap.. Semuanya akan terbongkar, rupa rupanya , orang tu  manusia bertopengkan "syaitan" !
Bukan syaitan jea , iblis semua ada.. Cerita yang tak pernah wujud , di reka reka nya .. Memang pengfitnah durjana !  Nau'zubillah !

Aku geram sangat-sangat! Ya Allah , tabahkan lah hati ku.. Pelihara laa aku daripada manusia macam tu. Amin~


Hamba Allah,
Nadd~





post signature

24 February 2011

Forgive and Forgot, that is what i want.

Just forgive and forgot, thats all. 
What should i do now to make you understand me? I know its hard for your to push your problems just like that. And i'll understand you if you try to understand me. 
Things will goes wrong when you let this problems playing in your mind. Don't be to ego. Be a MAN dude, be a good one for your friends. Throw away your ego please. You will forgot everything if you try to forgive and let me to fix things up and let this over. Things will be okay then.


I love you man, i love you as my friends. I just want you to be happy. 
Thats all :/


with all my heart,
Nadd

23 February 2011

We're still same as time passes away

I'm still here, waiting and waiting as time passes. Nothing to do much. Just being as a normal person.

Unforgettable, as a student too :)

Well, now .. i'm happy with my life. Although, there is still a lot of problems that make me suffer and all that. But i'm here with my new life, my new inspirations and my new world. I'm still same. A girl who's without money at all, and without nothing. But, there is a part which is i have it now... My family and my friends. They are so meaningful to me.
I'm proud to be myself, to live with my life now.

........

I miss my old life, seriously.
I miss him..
I miss the time that we had been together.
I miss the time when he smile at me.
I miss the day we fight together.
I miss the day we laughed together.
I miss all that :(

He taught how to be myself,
he taught me how to love,
he taught me how to be loved,
he taught me to care for someone,
he taught me a real life,
he taught me to obey to Allah,
he taught me how to be a real friends,
and 
he taught me EVERYTHING.

BUT

he forgot to teach me how to forget him.

My heart was overwhelmed with loneliness.

with loves,
Nadd







jika BELUM sedia, cintai lah dia dalam DIAM..

Bila belum siap melangkah lebih jauh dengan seseorang, cukuplah cintai dia dalam diam..
kerana diammu adalah salah satu bukti cintamu padanya...
kau ingin memuliakan dia, dengan tidak mengajaknya menjalin hubungan yang terlarang,
kau tak mahu merosak kesucian dan penjagaan hatinya..
kerana diammu...
itu dapat memuliakan kesucian diri dan hatimu..
menghindarkan dirimu dari hal- hal yang akan merosak izzah dan iffahmu..
kerana diammu...
itu dapat menunjukkan bukti kesetiaanmu padanya..
kerana mungkin saja orang yang kau cinta adalah juga orang yang telah ALLAH SWT.pilihkan untukmu...
ingatkah kalian tentang kisah Fatimah dan Ali?
yang keduanya saling memendam apa yang mereka rasakan...
tapi pada akhirnya mereka dipertemukan dalam ikatan suci nan indah
sahabat...
kerana dalam diammu tersimpan kekuatan..
kekuatan harapan...hingga mungkin saja Allah akan membuat harapan itu menjadi nyata hingga cintamu yang diam itudapat berbicara dalam kehidupan nyata...
bukankah Allah tak akan pernah memutuskan harapan hamba yang berharap padanya?
dan jika memang 'cinta dalam diammu' itu tak memiliki kesempatan untuk berbicara di dunia nyata,
biarkan ia tetap diam...
kerana...
jika dia memang bukan milikmu, dengan izin Allah , melalui waktu akan menghapus 'cinta dalam diammu' itu dengan memberi rasa yang lebih indah dan orang yang tepat untukmu...
biarkan 'cinta dalam diammu' itu menjadi memori tersendiri dan sudut hatimu menjadi rahsia antara kau dengan Sang Pemilik hatimu...
kerana yakinlah...
Allah akan memberikan ganti yang lebih baik lagi atau mewujudkan mimpimu di kemudian hari..
bersabarlah dalam diammu...

ikhlas,
Nadd

22 February 2011

Now I know the truth..

Hye, and today. Still blogging, walaupun still dalam minggu exam :D
Never mind, as long as i'm happy with it :)


Anyways, i've done my sejarah exam. And its really make me crazy likeee nutsssss ! -__-
Its quite difficult, seriously.
And, aku tak mengharapkan apa-apa langsung kat kertas sejarah tu.


Okay okay, stop talking about HISTORY right now.. :)
Lets talk about our life, i mean, my life just for a while... hehe.


So,
i'm having my exam this week. And the last date is on 3 March i think laahh, and on that day we are supposed to take our Sivik and PJ exam. Even it is not in our SPM at all. And i hate it, of course. Who's even like it ? :O i don't think so.
When we are, i mean.. Girls talking about boys stuff , Boys talking about Girls stuff  and all that. Is that really make sense when your friends, i mean.. Your best friend. The person that you put all your trust on her/him and all your secret to her/him betray you ?.. In other hand, she/he telling other people about your secret. Oh, that is annoying -___-
I'm in that situation.
So, the conclusion is.. DO NOT TRUST OTHERS, BECAUSE THEY JUST WANNA MAKE FUN OF YOU.


u get it right ?
and now, i'm in the bad mood.
One more thing, wish me luck for my Add Maths (:


Nadd~

21 February 2011

Sejarah -_-

12.07 a.m
Oh my... it's quite late now :/
I knowww -.-
and tomorrow i'm having my sejarah exam, its really .. erhh -__-


Okay, i'm going to study now.
Bai . . .


-___-
Nadd

20 February 2011

Zaman Kecil-Ku sampai Zaman Remaja-Ku :)

Termenung seketika ><
Terigat zaman aku budak2 dulu, haha .. bila check2 balik, macam tak jumpa je gambar2 sekolah rendah dulu.. errr~ rindunyaaaa :'(


sumpah dohh, takde langsung gambar yang aku jumpa.. 
dah 5 buah sekolah aku melangkah, berpuluh-puluh orang dah yang aku kenal.. dari yang jahat ke baik, dari yang pendek ke tinggi, dari yang gemok ke kurus, semuanya aku dah jumpa.. Ya Allah, rindunya saat2 tuuuuu :( 


First sekolah yang aku masok dulu,


Sekolah Kebangsaan Sri Kulim, Kedah tahun (2001-2002)
Dua tahun jea aku kat skolah tu.. 
Time tu zaman budak2 hingusan lagi, haha .. comel sangat, dengan pakai skirt pegi sekolah.. rambut petak jea time tu, haha..
Aku sekolah kat situ just for 2 years, lepas tu aku pindah kat skolah baru. Ntah pasal ape aku pindah pun aku tak ingat, mybe saje saje jea kottt o.O.
Haha, ayah aku kot yang nak aku pindah. Aku ade kenal dengan sorang budak ni, nama dye Hidayah.. dye lah kawan baik aku time tu :)


Second school plak,


Sekolah Kebangsaan Air Merah, Kulim, Kedah(2003-2006)
Aku pindah skolah ni awal tahun 2003.. first pendaftaran tu, rase macam budak darjah satu jea.. yelaa, batch pertama rasmi skolah tu. Semuanya serba baru, indahnya tak terkata :D
haha.. kat situ, ramai gila yang aku kenal. Hihi :P
First day aku skolah tu, aku masok kelas kedua.. kalau tak silap aku, kelas tu nama Maju.. so, yeah.. aku masok kelas 3 Maju time tu... then, time sesi pengenalan.. tiba2 ade sorang cikgu datang and panggil nama aku, dye cakap .. aku dapat tukar kelas ke kelas yang pertama.. waahhh, happynye aku time tu :P memandangkan aku jea yang dipanggil kan, bangga gilaa ahh.. hehe. Hari kedua tu, berkuat kuasa laa aku sebagai seorang murid kelas 3 Mantap.. kelas pertama untuk sekolah tu. haha...
Pastu, year after that.. i'm in standard 4 laa kann... aku still in the same class.. u know what, time tu aku dah start jatuh cinta .. Ya Allah, kecik2 dah pandai bercinta. Agak comel di situ laa kan :P
Aku suka budak tu gila, haha :D nama dye Izzuddeen.. ( alamak, confirm kawan2 aku gelak )
haha :P
aku kenal Izzuddeen ni sampai sekarang tauuu :P hihihi
In year 2005, berita malang gilaa .. aku kena ubah kelas pulak. Adoii, malang gila. Makin bodo ke aku ni.. aku pun pelik. Haha, mybe sebab results aku yang agak menyakitkan hati kot.. so, nak tak nak.. terima jelaa hakikat kena ubah kelas :(
tahun tu, aku tak ingat sangat. But tahun 2006, menjadi kenangan paling pahit and manis penah aku rasa. Kenangan pahit tu, hmmm.. aku jatuh bukit sampai kepala aku terhempap kat batu. Smpai sekarang, kesannya ada. Tengkorak aku retak. Hmm, syukur laa.. takde ape yang serius sangat. Then, yang manis pulak.. Aku dah habes kontrak jadi budak skolah rendah :D haha , keputusan UPSR aku agak bangga gak aahh kan.. 3A jea.. xD haha..
bangga laa sangat kannn -.-


Third school, Alam sekolah menengah bermula... :)


Sekolah Menengah Kebangsaan Air Merah, Kulim, Kedah ( 2007-25/4/2008)
Sekolah ni merupakan sekolah yang sangat2 aku rindu. Macam2 yang aku lalui kat skolah ni.. Sumpah dohh, rindu kawan2 aku sekolah ni.. Hmm :(
Tahun 2007, first day aku melangkah ke sekolah menengah.. junior gilaa time tu :D baju bersih suci jea, kotor pun takde.. haha, lawak nyee :P
tahun ni jugak, aku dapat kenal kawan2 aku sekarang.. and aku jumpe Hidayah.. kawan baik aku time sekolah rendah dulu.. dah lain gila Hidayah yang aku jumpa this year. Makin membosau dye ! xD ahaaa~ 
tahun ni jugak laa aku dapat kenal dengan Farina, Aini, Maziah, Anisah, and Nadia. Kteorang tak yah cakap aa, semuanya sebulu. haha, mentang2 aku ngan Aini.. tak habes2 gadooo :P
aku panggil dye Doraemon, sebab muka dye macam Doraemon, Maziah pulak, aku panggil dye Majiah, sebab capital "Z" tu kandang2 tertuka jadi "J" pulak. Haha :D
Then anisah, panggil dye nisa jea. Takde pape nak bahan dye kot time tu. hehe. Nadia pulak, ntah.. aku rapat tp tak bape nak rapat. Hihi.. Dalam group ni, aku laa yang ketua geng dye. Boss besar :D hahaahaha . Ape aku buat, semua ikot. Haha.. tp Farina tak ikot, sebab dye budak baik :P dye pengawas laa ! kau gila ape nak main ponteng2 kelas ni. Haha.. 
Banyak sangat kenangan :) especially, geng Pengakap aku. Rindu nye cikgu Sohaila :(
Lepas tu, aku dapat berita sedih. Aku kena pindah sekolah lagi :( Ya Allah, sedihnya tak yah cakap laa.. Seminggu aku nages tak henti.. Time aku pindah tu, mcam2 aku dapat hadiah. Paling2 sweet, aku dapat hadiah dari abang angkat aku. Dye bagi lampu tidur and satu surat. Dalam surat tu, macam2 dye pesan kat aku :) dye nak aku belajar rajin2..
lagi menitik air mata aku time baca tu ..
rindu sangat :'(


Forth school,


Sekolah Menengah Kebangsaan Pokok Sena, Alor Setar, Kedah (2008-2009)
Aku pindah sekolah ni, sebab ayah aku dapat tukar tempat keja.. Dye jadi pensyarah kat Kolej Mara Kuala Nerang. So, aku terpaksa ikot jugak walaupun berat hati untuk melangkah pergi. Sedih sangat time tu.. Sepanjang perjalanan dari kulim ke pokok sena, aku menangis.. Aku kena terima hakikat jugak time tu, walaupun susah sangat.
Aku pegi daftar as a new student kat situ, first person aku kenal.. Fatin :)
lawa budak tu, baik pun baik.. then, aku semakin rapat dengan Ain and Sabihah.. Ain cakap, aku banyak bunyi. Sikit2 nak menangis rindu kawan2 sekolah lama. Haha, alaa.. biasa laa tu. Lama2 tu aku okay dahh... and kat skolah ni jugak aku amek PMR.. syukur Alhamdulillah.. berkat usaha aku dengan kawan2 jugak, aku berjaya dapat 5A 3B.. even tak straight A's pun.. aku tetap bersyukur sebab subjects Science and Mathematics aku dapat A :D wahh, bangga nyaa :P 
then, after amek PMR.. aku dapat berita kena pindah KL.. Ya Allah, macam tak leh jauh lagi ke ayah aku nak dapat tempat keje ni ? -.- sabar jeaa time tu.. redha jea.
time aku nak pindah tu, aku dapat surat dari MRSM.. ade ujian untuk masok MRSM tu.. tp, aku tak pergi sebab aku kesian tengok mak aku kemas barang sorang2 untuk pindah. So, aku tak jadi nak masok MRSM.. banyaknye dugaan , haihh.. :(


aku menjadi budak baru lagi kat skolah ni,


Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Tun Dr.Ismail, Kuala Lumpur ( 2010-2011 )
Jadi budak baru bukan semudah yang di sangka kan, i know its easy to find, but its hard to find friends that we called a " BEST FRIEND" Seriously. Aku dah banyak pengalaman pindah2 sekolah ni. Macam2 suasana dah aku rasa. And this school really make me suffer, ntah. Kejutan budaya agaknya -.-
budak2 kL memang sangat2 berbeza dengan budak2 Kedah. Ntah la, mybe aku tak perlu cakap panjang. Sabar jea yang aku mampu buat.


and now dah tahun 2011.. and this year is my last year. My last year menjadi "budak sekolah" :D dah tahun terakhir rupanya kan :) macam tak sangka pulak, dulu masok sekolah first2 dulu, kecik jea lagi. Now dah besar gedebab dah ni :P
And, memori pahit dan manis aku dari kecik sampai sekarang, tak akan pernah aku lupa. Memori tu semua akan aku pahat dengan banyak paku dalam hati aku ni :)
Aku tak nak memori tu hilang macam tu jea.. nanti mesti rindu kan :(
I hope this year akan ade satu kejutan besar :) dapat straight A's dalam SPM ke kannn :P haha
mane laa tahu kan, InsyaAllah :)


well, thats all.


Hmm, itu jea yang aku nak cerita sebenarnya.. Nanti sambung lagi, dah penat menaip dah ni. Nak melantak jap :P hee~
bai bai, muah muah :D


salam petang,
Nadd :)









19 February 2011

My Life in Ruin

Assalamualaikum bloggers :)


"My life in Ruin" , Ya Allah tolong laa. Berapa kali dah cerita tu kat tv ni haa. Astro dah macam ta de cerita lain nak show kan.. Asyik2 cerita yang sama jea dyeorang show. Haihhh, -___-
sebab tu aku bosan tiap kali tengok tv, dah macam takde mood jea. Huhu.


Btw, pagi tadi mama, cikdah, and tuya pegi Johor. Ikut rombongan cousin aku kawin. Wah wahh, dah makin ramai cucu tokwan aku kawen ni. Aku entah generasi ke bape nak sambung ni, :P huahua ><
Aku tak follow, alasan nye.. nak STUDY laa konon enn.. Hakikatnye, kejap jea aku study. Then sambung study dengan Bloggers & Facebook ni. haha xD
Watafaaa jea ennn .... hahahahaahah


Hmm............


Tension jap -____-  .
What the earth are you doing? Ya Allah, telling me something but at the end, there's nothing i get at all. 
Haihhh, ntah pape jea.. =.=
and you know what, tadi aku ada guna satu application kat facebook.. and application ni, menyatakan sikap kita mengikut bulan kelahiran.. unbelievable !
ape yang ada dalam senarai tu, semuanya betul kotttt ! pffftttttt !
kalau korang nak tau perangai aku macam mane, bace jap kat bawah ni :


1) sukar untuk dimengertikan atau di fahami sikapnya.
2) penuh dengan idea-idea baru yang luar biasa ( perasan jap :P )
3) daya firasat yang sangat halus dan tinggi, ( betul ke ? o.O )
4) sifat yang suka berahsia, pandai mengcukil dan mencari rahsia.
5) berani, pemurah, setia, dan banyak kesabaran. ( well :P )
6) apabila berkehendak sesuatu, akan diusahakan sampai berjaya.
7) kekuatan semangat daya juang yang sangat tinggi,
8) kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam dan romantik, awww :P
9) tidak pasti dengan hubungan kasih sayang.
10) sangat rajin dan berkemampuan tinggi.
11) tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi.
12) banyak idea dalam kepala. ( i knowwww :P )
13) berfikiran kehadapan.
14) berfikiran unik dan bijak.
15) sesuai menjadi seorang doktor. ( memang tak ahh kan, sebab bio tak belajar pun )
16) terlalu degil dan keras hati. ( that's rite, degil betul. Tarik telinga baru nak ikot cakap org :P )
17) pandai muhasabah diri.
18) tak suka marah kecuali di gugat. ( jangan gugat aku tau, aku marah kanggg , hehe )
19) tidak hargai pujian. ( so, jangan puji aku )
20) cuba sampai berjaya.
21) badan yang sasa. ( boleh masuk sukan angkat berat ni :D )
22) suka duduk di rumah.
23) bercita-cita tinggi.
24) perangai tidak dapat diramal dan suka berubah- ubah. ( tak yah ramal pun dah tau pun :P )


so, apa pendapat korang ? macam takot jea baca enn , macam " woahh, dasyatnye peragai " hahaha :D
tulaa , aku rase mcam semua jea betul. But aku taktau laa dengan orang yang kawan dengan aku. Tp trust me, u will not regret if you are one of my friends :P heheehe ( perasan betul )
haha :D


so, that's all for now :)
enjoy your own sweet time, 
you will be the happiest person in this world ;)


dari budak comel.
Nadd





Kecoh Jap :P

Hai hai , hoi hoi (kasarnyee) , hello hello, salam mualaik wahai bloggers2 sekalian :)

Hari ni hari sabtu, and yeah .. semua tau kan, cuti babe, cuti laa :P aku bangun awal jugak hari ni, hihi . Pkul 9 dah bagon, usually kalau cuti skolah memang dah ta macam anak dara dah.. mak aii , lewat nyeee bagon -.- pastu mandi pun lambat ( alamak , kantoi sudaaa :P ) haha , busuk tu .. ehehe , ta yah cakap laa . Malu jap >< 
Then bangon2 jea tadi, terus semangat nak cuci kat blakang rumah tu, haihh .. baru aku tau, semak nyee kuih2 kucing ni -.- .. now dah tak semak dah, it looks sooo .. wow, bersih nyee :P well, sape yang buat enn , budak comel lotey ni laa :P (Ya Allah, perasannnn nyeee -.-
Pastu i was like, uhhh .. nak sambung tidooo balik laa . But macam busuk jea aku nak tido balik , dengan bau ta** kucing tu.. Ya Allah, sabar jela perangai aku ni :S

3.00 p.m , yayy .. ade silat jap.. patutnye pukul 3 da start, memandang kan cik adek ni mandi lewat, tu yg .. haih, 3.30 baru sampai -.- kelam kabut macam ribut gila tadi, ingat kan dah lewat, tengok2 macam ta de manusia jea, macam aku sorang jea kat situ. haha, sabar jap aa time tu kan.. dah silat semua segala, abang2 tu ade inform, jumaat malam ni ade pemilihan untuk masok pertandingan. I was like, " OMGeee, are you serious ?? " aku dah laa baru masok silat tahun ni, memang ta aa kan nak masok benda2 macam tu . But abang tu macam nak aku join jea, so.. aku ingat aku nak try aa kan , memandangkan tahun ni last year aku skolah, yeahhh .. masok semua yg ade :P konker aa, ape lagi. hekhek :P

Balik rumah, .. lebih kurang 6.30 aa, balek2 mandi lompat kolam jap. Makan2 singapopai, i don't know if i spell it right ke tak kan.. which is, makanan tu makanan orang singapore kot o.O ntah , ta sure :P sebab nama dye macam singapore enn . Main hentam jea letak makanan orang singapore . hihi..
Then, rase macam nak study jap.. Tapi nampak laptop, terus aku sambar :D heee
Well, facebuk ni buat aku ketagih :D bukan aku jea, aku rase korang pun kan ? :)

k laa, nak melantak jap . bai bai :')

Salam sayang, Nadd :)
 

18 February 2011

Uh-What ?

Aku rasa aku dah semakin kerap ber-blogging .. uhh-ahh .. yeah.
Even busy dengan exam kali ni, aku rase berblogging ni x menjadi masalah bagi aku. At least , aku dapat luahkan  ape-ape kat dalam blog ni . Cuba untuk menjadi blogger yg tegar sekarang :D haha tegar tapi x tegar sangat la kan :P


Tadi aku ade tuition, hari2 aku tuition kecuali hari Khamis and Sabtu. At least ade jugak masa aku nak goyong kaki , kacau-kacau orang .. :D Penat sesangat , tapi xpe, berkorban untuk tahun ni jea. Tahun depan aku x tau la ape nak jadi, bela lemak jea kot kat umah. Bertan-tan lemak tu naik kang. 9 bulan menggangur lak tu, adoii -.- 
so far, aku rasa aku macam x rasa nak amek SPM . banyak gile problem dengan subjects science ni . Especially Chemistry and Physics -.- memang separuh nyawa aku study subjects ni. Ya Allah , serius wehh . Membunuh gilaa =.=
Hmm, hari ni aku penat sangat-sangat.. Ntah laa , balek rumah tadi sempat tido jap jea. Then terus pegi tuition, otak aku rasa mcm dah x leh nafas langsung time tuition Chem td, sampai cikgu membebel ape pun aku x faham -.- cikgu tanya lain, aku jawab lain. Ya Allah, ape nak jadi aku ni .


 " Make a lot of exercise " tu cikgu pesan kat aku tadi. Ye, aku akan try untuk latih diri aku semua tu. InsyaAllah selagi diri ni masih terdaya. Aku akan cuba praktikan perkara yg baik-baik and buang jauh-jauh perkara yang buruk. Walaupun masalah demi masalah datang, aku PERLU untuk cuba bersabar dengan dugaan tu. :)
Ape yang penting, "KERJASAMA !!!! " ehh .. ape pulak, ingat Wonderpets ape :P


Oh yea , tadi exam Maths . Walaawwww! Paper 1 dyeee , senang smpai nak naik gila aku! Masa dah laa kejap gile. But Paper 2 dye agak ok la jugak . Ntah, pape jelaa kan. Macam korang kesah lak en ? HAHA


;)
Nadd



17 February 2011

Thinking of You :)


the night air sends chills to my bone,
i lay here,
alone and in the dark,
thinking of you.

the stars shines brightly,
the moon,
beautifully glistening.

i lay in a flower covered field,
eyes closed,
waiting for you.

i drift off to slumber,
still waiting.
in my dream,
i could feel you near me.
the warmth of your touch on my shoulder,
that feels like a hug.

i could hear you call me,
gently.
i could feel your soft kisses on my lips.

i thought it was just apart of my dream.
i wish i wouldn't wake up.
but, 
the feeling was just so real,
that i had to open my eyes to see,
if it was true.

my eyes fluttered open,
first everything was a blur,
i could only see a blurry image of a man.
i wasn't sure if it was you.

then i heard your voice call out to me.
i could hear the love and the softness of your voice.
i could feel your arms around me,
keeping me warm from the cold night air.
and i could feel the kisses.

i opened my eyes fully,
and i saw you.
i was in your arms,
and you were carrying me back home.

you held on to me so closely.
behind you,
the stars were shining even brightly.
your big brown eyes looked deep into my eyes.

i leaned my head on your chest.
i could hear your heart beat.
i could hear it thumping loud.
your heart beat was fast.

i smiled softly.
i kissed your cheek gently and slowly closed my eyes.
i whispered in your ear 'i love you'.
before i fell into a deep slumber,
i heard you say,
'i love you, my love, my life.


16 February 2011

Killer !

Hye bloggers..
Blogging again :) Bored , stress, frustrating about stupid things and .... NOTHING.


Exam Intervensi kali ni, untuk paper Physic memang membunuh aku. Hampir separuh masa yg di beri aku termenung , haihh . Ape nak jadi ini budak. haha , dun worry .. aku termenung nak p bulan jap . Nak pegi party kawan-kawan aku kat sana :P haha
Aku ingat , nak laa menge"PAS"kan paper Physic kali ni, tapi harapan laa kan. Tak sanggup aku nak luka kan hati abah lagi. Hmm.. 


Dear Abah, i'm sorry if i can't do my exam. I know u put your trust on me. But, i still can't do it. But don't worry, i will do my very best in my SPM . InsyaAllah, doa and pray for me. I love you Abah :')


Hmm, by the way.. Physic kali ni ni mmg killer aa. Membunuh orang yg menjawabnya. Aku bukan main laa berlembut2 bukak paper tadi, dye mengganas pulak .. -.- hadoiii .
Never mind, masa masih muda . Tua lambat lagi. Chillex2 dulu, sap kok lu. Haha :D


:)
Mira Nadhira



14 February 2011

Forgive me, My Friend.. :'(

I was in dilemma tonight. I feel like a stupid person, i feel like i want to kill myself right now. 


Huh, it's so difficult when you are trying to fix things up, but in the same time, u make a mistake, not just a mistake, but it is a BIG mistake in your life.. U get what i mean ? 
Ya Allah, berikan petunjuk-Mu .. berikan aku kekuatan menghadapi ujian-Mu ini Ya Allah..
aku memaksa, tapi aku x rela. Hmm, you will not understand me. But trust me, if you was me, u will be able to feel how i feel.


I'm sorry for everything, i know it is my fault. And i know, this is all my FAULT. If you love someone, can you just throw them and push them out of you mind ? Just like that ? I know it's really difficult. 
I miss all the memories that i had been through with you. I miss everything about you, and i will always remember the wonderful memories with you :')


Thanks for the memories that you created for me, thanks for make me suffer for loving you like this.
I will always love you, my friend.

Sincerely,
Nadd

Tak Perlu Menunding Jari Terhadap Orang Lain

Online untuk menenangkan jiwa, otak, mental dan fizikal. Betulkah semua tu ? Mungkin ya atau pun tidak. Jawapannya, terserah kepada keputusan masing-masing sebab jawapan yang bernas daripada otak yang bernas :) Yeah, aku merepek malam lagi. Aku rasa itu x menjadi masalah untuk aku merepek malam. Haha. Btw, today aku exam. Intervensi for the first and the last in this year. Hopefully. Going to focus on a big examination after this. Orang cakap, kalau kita usaha, kita akan dapat hasilnya. Yeah, kalau kita "berusaha". Kalau x, x perlu lah untuk menunding jari kearah orang lain. Maksud aku, ramai orang yang gagal dalam exam selalunya  menyalahkan diri sendiri atau pun menyalahkan orang lain. X perlu berbuat demikian, kerana ape yang korang perlu  buat tepuk dada tanya selera.. :)


ikhlas,
Nadd







Alhamdulillah Di Atas Segala Ketenangan :)

Alhamdullilah di atas segala ketenangan yang telah di berikan oleh-Nya kepada ku. Walau sukar untuk aku menerima dan melepaskan pergi, aku tetap redha dan akur dgn keputusan ni. 
Aku terpaksa, dan tiada apa yg memaksa aku untuk melakukan benda ni. 
Aku memperoleh ketenangan di dalam kegelisahan. Aku cuma mahu kau memahamiku diriku.
Percayalah, tiada yang mustahil di dalam dunia ini. Berdoa lah kepada Allah. Jika benar aku ini jodohmu, berdoalah supaya di dekatkan hati menjadi satu. Jika sebaliknya, sudahilah dengan kesudahan yang baik. Aku harap kau mampu menerimanya.

Insan yg lemah,
Nadd