25 January 2011

Nothing is Impossible :)

Alhamdulillah.. everything is well done. Today was better than yesterday.I can still smile with no tears like a star shinning in the sky :) 
How hard if someone is trying to be a better person ? i mean , when we're trying to change our bad habits.
I'll try to make a change on myself :)
At least try than not, rite ?


a lot of smile,
Nadd

Baru aku perasan :P

Writing description about someone is really, uhh- ahh .. yeah..


Btw, aku baru perasan yang someone follow aku baru2 ni. And seperti yang aku janji kan sebelum2 ni.. aku akan adward kan kat sape2 yang menjadi follower aku yg no nye genap.. so , i will do that award by next sunday. InsyaAllah , a little bit busy right now.. but don't worry, i will do it one for you :)


Just wait for it kayy ;)


sincerely,
Nadd

24 January 2011

What do u think ?

Monday, 24 January 2011 , 11.55 p.m 
5 minutes more going on Tuesday :)


Well, hari ni aku online. It's hard when you force yourself to not updating any post at all . huh,seriously.. I feel like the world is not enough for me to survive. Yet so, i feel like doing a worst thing than ever. U know what i mean ?
i was free with no homeworks, i mean .. i got , but i think thats not important to complete it now :D haha , i know it is really sucks when you're trying to delay your important works that you have to pass it up. Don't you think uh ? 


I got a very packed time, its soooooo derrr -.- i would rather sleep 24 hours than doing such a terrible work like that . It is so irritated.
Ya Allah , guide me every my single day..  I hope everything is going to be fine then. Amin~


Hamba Allah,
Nadd



21 January 2011

Sorry sebab dah lama tak update.

Hari ni aku online lama-lama.. hihi , sebab aku tau aku bakal di attack kesibukan yang melampau lampau -.- penat sesangat laa penat, habis kebas satu badan . huh. Aku dah sangat2 laahhh jarang update blog ni , berhabuk , bersarang and dah berbau dah blog kusam aku ni. Aku tengok blog aku macam dah sesak nafas jea , bosan nak mampos. Update pun jarang en. So, yeah .. cik adek ni nak mintak maaf sangat sebab memboringkan korang tgk blog aku neh :P Aku nak focus gila gila gilaa laaa gila dalam SPM ni . Target aku kat SPM jea sekarang, malas nak pikir lain. Sumpah aku xde mood nak pikir bende lain ! Hmm.. But kann , aku teramatlah pening memikirkan pasal subjects untuk spm aku nanti, especially subject Chemistry, Physic and Add Maths.. Naik gilaa aku belajar tiga2 subjects ni.. -,- K laah , nak tido . Esok kene g sekolah, cat kelas and jeng jeng jeng .. aku nak bersilat pulak :D hakhak.

14 January 2011

Mencari Keredhaan-Mu..

Orang cakap, setiap perkara yang kita lalui x kira laa pahit atau manis, ada hikmah di sebalik semua tu. Memang betul. Janji Allah kepada hamba-Nya adalah benar. Aku pun penah alami semua tu. Macam sekarang, aku di beri kebahagiaan di sebalik kesengsaraan. Aku bersyukur sangat, walaupun kadang2 tu aku lalai dengan-Nya, tapi aku tetap di beri peluang kedua untuk mengubah diri aku. Berdoa lah kepada Allah, Allah itu Maha Pengasih, Maha Penyayang.. Allah tidak akan sesekali menguji hamba-Nya dengan dugaan yang berat sehingga Hambanya tak mampu lagi untuk memikulnya.. Percaya lah, biar ape dugaan pun yang datang, Allah tetap bersama kita.. Banyak dugaan yang aku alami sebelum ni, even kadang2 aku rase hidup ni macam x adil jea, rase macam hidup ni menyusah kan jea, namun aku tetap tabah dengan semua tu.. Semua dugaan dan cabaran yang telah aku hadapi bukan sekadar sia-sia, tapi.. aku merasakan dugaan yang di beri tu satu titik pemulaan untuk aku mengenal apa itu erti kehidupan.. Kehidupan yang mencari keredhaan-Nya... Walaupun apa yang kita ingin kan x selalunya indah, namun bagi aku.. itu adalah sesuatu kehidupan..


ikhlas,
Nadd

13 January 2011

Gila Pangkat :D

Tajuk aku macam x kena jea :D haha, xpe la .. baca jelaa eh ? :P hee~ Malam ni aku update lagi, now dah pukul 11.15 .. and patutnye , time macam ni aku dah ade kat dalam bilik and study. Tp memandangkan hari ni aku malas, so aku nak online sampai bontot aku kebas :D aku update agak banyak laa jugak today coz esok and esok mybe aku busy dengan homework aku yang makin hari makin menggunung ganang tu. Biase lah , aku kan RAJIN so no wonder lah kan :P hihihi. Sebenarnya aku nak cakap ape pun tatau , nak merepek pun tatau topik ape yang aku nak merepek. Ohh ! Baru aku teringat, tadi aku baca blog FEE . Agak kesian dengan masalah dye jugak :( hmm , sabar jelaa eh mok, aku tau kau kuat.
Hmm, pasal kat sekolah . Finally ade jugak jawatan yg aku sandang tahun ni. Even sebagai ketua kebersihan dalam kelas and even AJK dalam kelab, aku tetap berbangga. huahua :D
Yelaa , dah laa aku last year tahun ni, ape lagi, kutip aa rezeki banyak2 :D aku nak masok semua yang ade kat skolah ni, walaupun sarat dengan kerja2 yang aku kena buat, i have to participate dalam semua acara :D GP gila aku. HAHA . Well, tahun ni bukan mira yang mcam tahun lepas okay , ingat senang di pijak2 dengan sesuka hati jea ke? Eh, talk to your hand la babe. Menyampah aku orang macam tu -.- cukup lah tahun lepas dah buat aku merana gila2, and tahun ni aku akan buat dyeorang merana mcm mane yg aku alami ! -.- sudaahhh , angin ribut taufan tornado aku dah naik mengganas dah ni. -__- lama dah aku sabar sebenarnye, tp x pela x perlu di cerita di sini. Back to the topik, tahun ni aku rase better than last year. Sebab aku dah boleh baik dengan yang lain2 :) Baru dyeorang tahu yg sebenarnye aku baik, x jahat yg dyeorang sangka kan :D wah wah, perasan jap* :P
okay lah , dah 11.30 p.m da ni , 15 minit jea ke aku tulis ? kejap gila :D kan best kalau exam pakai computer, 30 minit aku dah boleh siap karangan 360 patah perkataan tu. HAHA, cukup cukup , ade orang bising kat sini suro tido. hehe , k laa .. daaa~


by,
Nadd

You're one in a million love :)

Tadi aku dengar lagu one in a million bye ne-yo and aku memang suke lagu tu sebab lirik dye :) kadang2 rase macam nak menjerit+meraung kuat2 sebab ape aku x dapat nak kenal pasti. Yang pasti , aku rase nak menjerit ! haha :D gile jea aku malam ni :P pasal tajuk tu, saba jap.. nak cerita laa ni .. hihi.. Korang mesti dah penah dengar kan lagu ni, and so do i. Aku tengok lirik dye, mak aii .. suke suke suke :D jakun gile aku -.- haha
"you're one in a million, you are, baby you are the best that i ever had" <3 
aku mcm nak nagis jea dengar lagu ni sebenarnye, sebab aku x tau nak ckap macam mane yang aku memang sayangkan dye and and and he's the one in a million :) hee~


p/s : this song is dedicated to those are fall in love :)


loves,
Nadd

Babe,you're my friend okay?

Hye there, today is Thursday and now i'm sitting here and still thinking what should i do after this. I feel like i am the lonely girl who seeking for some attention, haha . Stupid girl, what i say is not like what you think. haha, whatever is.. just forget about it. I'm going to change other topic now. Haha :D okay , tadi balik sekolah ingat nak study. Then bila dah study tu, tiba2 mcm x leh nak study. Buku yang study aku sebenarnye :P haha, mcm2 topik yang aku gossip dengan si budak mok tu. ( FEE ) :D haha. Mesti korang pelik mcm mane aku and fee tiba2 leh jadi kawan baik enn ? haha , jangan nak buat muka pelik macam kambing keluar pegi klcc plak :D haha , bagi aku .. kawan x perlu memilih. korang hotsetap ke hottersentap ke, aku kesah ape kan. Tp kawan kena pandai pilih supaya kte xde lah tersilap langkah nnti kan. And to fee, kalau kau baca ni.. aku just nak bagi tau , aku hepi sebab dapat kawan mcm kau even kau ni mok. :P haha , xde lah gurau jea :D kau sekepala dgn aku, sebulu , sehingus, setaik ( opsss, sorry jijik sikit :D ) haha , well . Aku harap lepas adlina pindah ni, aku harap kau lah kawan baik aku . Mcm kau tau, aku dah xde sape2 selain kau kt skolah ni dah, so yeah . Hope kte xde pape masalah mcm sebelum ni :)
Hmm, going to do next entry mybe . tata~~

with love,
Nadd ( panggilan terbaru :P )

11 January 2011

Curi update jap :D

hee~ malam ni curi-curi nak update blog jap . rindu rindu rindu semua :D sorry laa , i'm too busy nowdays. Getting sick with a lots of homework, tired with tuitions, and stressing about exam :( and because of that , i got fever . just for 3 days , and i'm okay now ! hihi :D
okay , now i'm in a serious problem. Like u care uh ? 


sincerely,
Mira