31 December 2010

Mira 2010 dah buang jauh-jauh dah :P

Salam again :) and salam hari sabtu malam :P hihi


Okay , sekarang dah masuk tahun baru .. dah masuk form 5 dah mira sekarang , and lagi 2 hari sekolah dah bukak .. haihh , cepat betul masa berlalu kan . Ingat2 balik baru semalam mira lahir, suci murni sebersih downy :P ahaha . Rase mcm nak ulang balik masa yang lepas2 , walaupun ade yg cakap tahun lepas is the worst year dlm hidup dyeorg , tapi bg mira , itu adalah suatu kenangan yang x dapat mira lupa sampai bila2 , walaupun tahun lepas banyak pengalaman pahit berbanding manis, mira tetap x kan lupa tahun tu. And mira bersyukur sgt sebab mira masih di berikan peluang untuk menerus kan hidup pada tahun ni walaupun tahun lepas dah banyak kali dah mira masuk keluar klinik , demam, asthma, sakit perut segala .. Alhamdulillah Ya Allah :) so far, mira dah tanamkan sedikit azam baru kat dalam tanah yang bagi mira amat subur, mira harap mira dapat ubah sikap mira yang dikatakan sedikit panas baran , cepat terasa, cepat marah dan semuanya cepat cepat aa . haha .. in other hand, forget the past time to change :D and mira dah tekad , mira akan belaja rajin2 untuk dapat kan banyakkk A dalam SPM mira tahun ni , Amin. Doakan kejayaan mira dunia akhirat yea guys ;) harap bunga yang mira tanam kali ni akan mekar mewangi dan mekar membesar secantiknye ! insyaAllah , where is the will, there is a way kan kan ? * eh, betul ke ape yg aku merepekkan ni ? >< * haha :D so now, dah pagi 1/1/2011 dah ni . Harap esok pagi mira akan bagun dengan azam dan nafas yang baru ! yeaahaaa ! sukee nye budak ni :P hihi.


sincerely,
Mira

Goodbye 2010, and Welcome 2011 :)

Assalamuailaikum wahai pembaca2 sekalian :) Semperna tahun baru ni, ehem3 .. * sakit tekak pulak :P * cik adik yang comel ni kan , nak ucap ckit .. ckit je tau :P hehe ,a Happy New Year to all of you ! And i hope this year will be our year , our great year and important is , a better year in our life :) Let's start a new beginning and start with a new life and a new resolutions ;) May your new year will be filled with new hopes and sweet surprise :) Open a new book , and it's still blank, put your good words in, and hope it will end with a good words too ;)


new year greetings, glitter graphics and comments for Orkut, Myspace, friendster




GOODBYE 2010,WELCOME 2011 !




Sincerely,
Mira :) 

29 December 2010

Kan dah cakap, Malaysia Menang punyeee ;)

Yeaahooo ! Waahh waaahhh, dup dap dup dap dari tadi.. aku ingat Malaysia memang akan kalah terus memandangkan score dyeorang adalah Indon 2-1 Malaysia .. Memang kalah laa kan kalau tengok score tu enn.. But, for keseluruhan pemenangnye adalahhhh.. Jeng jeng jeng, Malaysia laaa ... ! hihihi :D bangga nyeee aku malam ni, Taniahh buat pelakon2 atas padang tu, eh.. pemain kat atas padang lah ! :D nnti aku belanja korang minum air paip eh? :D haha
Tahniah sekali lagi, you all make Malaysian proud ! Alhamdulillah :)





p/s : Mira nak sambung edit blog :)

Malaysia vs Indonesia = Malaysia mesti Menang !







Chaiyokkk chaiyookkk Malaysiaaaa ! waaa, geram aku tengok perlawanan dyeorang kt TV 1 tu.. err, x sanggup den nak menegok nye. Haha, sumpah dohh ! aku x sanggup, sebab tu aku terus mengadap baby aku ni, eh maksud aku, laptop aku neh :P mood malam ni nak kutuk habis2 kat orang indon tu.. haha, xde laa.. aku bukan jahat mcm korang pun :P heee~ carik pasal betul kalau aku post kutuk2 kt dyeorang, buat nye penjara tempat penginapan aku nanti. Haha.. Tapi kan, Indon nak salahkan Malaysia memang x patut kottt . Cuba bukak surat khabar balek, tengok2 usha2 balik, indon yg start dulu en guna laser hijau tu.. Orang buat cara baik di balas baik laa, ni x.. Adoyaiii, masalah betul. Sampai kan ade artis mane ntah, warga indon gak ahh kan, sampai nak pakai coli laser gituuu. Wah wah, hebat betul ciptaan mereka yeaaa. -.-' grr, omong kosong ajaaa . Anyways, a very gud luck to Malaysia, semoga peluh busuk korang tu x sia2 ehh :P hee! Chow chin cau ! ;)

Tutorial : Header Transparent Guna Photoshop cs3

Waaa, akhirnyaa aku dapat jugak nak buat tutorial demi korang semua ! hihi :D and this is my first tutorial :)
dah lama dah aku teringin nak buat tutorial ni, cuma time tu aku x banyak pengalaman sangat. haha, bajet mcm dah ade pengalaman jea eenn sekarang :D haha
okay okay , hari ni aku nak aja korang mcm mane nak buat header transparent and guna Photoshop :)



1)Korang pegi File>New
then korang tuka kan size 900px x 200px
and make sure korang pilih background content menjadi transparent okayyy ? :)


Alright, korang punye page akan jadi besau mcm ni :)

2) Then, bila korang dah adjust semua, korang pegi dekat File>Open
korang open laa pic mane2 yang korang suke, mcm aku, aku pilih pic kat atas ni :)

3)Third, korang pegi kat pemadam kat sebelah kiri tu, then right-click kat situ,
pilih Magic Eraser Tool.
Then, padam laa yang mane korang nak padam tu okay ;)

4) After dah padam background pic tu, korang pegi kat move tool(yg atas sekali tu)
Movekan pic korang tadi tu ke page yg mula2 korang buat tadi tu.
Faham ?


Bila korang dah move kan pic tadi tu, dye akan jadi mcm kat atas ni :)
Move laa kat mane2 yang korang suke.



5)Pasal tulisan pulak, korang tekan simbol 'T' kat tepi kiri tu,
pilih la tulisan pape yg korang minat, pastu tulis la ayat pape pun k.


6)Lepas korang dah tulis ayat korang, right click kat layer text korang tu
and pilih blending option lepas tu tick yang mane korang nak, mcm aku,
aku tick drop shadow, outer glow, bevel and emboss and stroke :)

And lastly, siap dahh ! :D haha
Enjoy ;)

Aduhh ! Sakit gila !


Err, kalau x aku laa orang paling happy kalau dapat makanan.. Bersinar jeaa mata kalau pandang makanan2 tu.. Tp today mata aku dah kelabu, hitam jea bila nmpak makanan atas meja. Sebab gusi aku sakit ! Gilaa punya sakitttt kott ! Bengkak terok, naik pening kepala aku bila sakit neh.. Adoiii, sabar jelaaa .. x dapat aku nak menikmati makanan yang lazat2 hari ni :( huaaaaa !

28 December 2010

Award Untuk Awak :)


Ini adalah award yg di berikan kepadaaaaaaa !
Yeeaaahoooo :D
Tahniah sebab telah menjadi followers saya yg ke-40 !
setiap bloggers yang menjadi followers saya yang genap no nya,
akan di berikan AWARD :D hii~
and thanks
sebab follow mira :)

Online 24 hours?

Cuti sekolah ni xde pape yang best bagi aku,
seriously, cuti ku sangat laaaa bosan..
kalau aku nak study pun, nak buat revision untuk form 4 pun,
memang x akan laa kan, haha
mcm korang tau, aku dah nak form 5 next year,
lebih2 lagi nak hadapi the biggest loser, eh the biggest examination .
lagi aahh nak terkencing aku :D
hehehe
cuti aku sekarang ni lebih banyak di habiskan dengan online,
but the most is, ber-blogging
addicted aku di buatnye, mcm ganja :D haha *senget tol*
andddd , aku langsung x prepare ape2 utk form 5 ni
duhhh! mcm mane niiii
onlineee jea aku neh kan,
dah nak spm baru nak ketaq lutut ,
huahua..
sob sob :'(


Hari Ni Hari Selasa,Esok Hari Rabu! :D

Hahahahahaa ;D ohh hyeee :) apa khabar cik kak cik abang ? sihat kah anda ? hee~ bengong lak aku malam ni, hihi~ well, today is tuesday , tomorrow is wednesday.. so ? kenapa dengan wednesday? haha. saje laaa ! adooii , x boleh kah cik adik comel lote ni nak gurau2 kejap? haha. Okay okay, hari ni aku punya aktiviti x banyak sebab Ammar budak yg aku selalu jage tu x datang. huahuahua :D sebab dye nakal and errr ! Degil nak mampos membuatkan aku busy selalu ! ade jea budak tu buat, kacau tv la, kacau adek dye la, kacau laptop aku laa, kacau aku pun pernah! haihh, budak oo budak . Geram aku, naseb kau x datang today .. adek kau jea ade, tu pun penat gak jaga adek kau yang montel mcm aku tu :P haha .. tp enn , perangai aku hodoh betul hari ni .. pukul 5 petang baru aku mandi setelah dari pukul 9 aku bagon. wahh !8 jam beb aku berbusuk2 masam :D haha, never mind. Forget bout that :D and today, i mean.. tadi.. yeah, aku dah okay dengan si dia :) gaduh2 buat ape enn.. tp org cakap gaduh tu tanda sayang, eceh cehhh :D btw, tadi ade bace shout mix aku.. ade org suro join 1st giveaway ? apakah itu ? hurmm, aku pun ngakk tau seh.. haha. nnti aku buat entry pasal tu okayy :)

p/s : nak cit cat cot dgn si diaaa <3 :D

27 December 2010

Rupa paras penting ke ?



Adakah perempuan cantik di lahirkan dan di cipta untuk lelaki yang x hensem ? dan adakah perempuan x cantik di lahirkan untuk lelaki yang hensem ? Itu lah persoalannya.. Tp bagi aku, itu semua jodoh yang x pernah kita rancang dan x pernah kita tahu. Kadang2 bila aku tengok perempuan yg lawa2 kar lua sana tu, rasa jealous jugak. Terpikir jugak "kenapa lah aku x lawa mcm dyeorang tu" hmm.. Tp, semua manusia sama disisi Allah.. cantik ke, buruk ke. All the same. Cuma paras rupa seseorang itu akan menjadi lebih cantik jika diserta kan dengan sikap luaran yang baik. Kepada yang terasa diri tu x cantik, jangan mcm tu. Allah menjadi kan manusia sebaik-baik kejadian.. senyumlah kerana dunia juga akan tersenyum and tengok pic kat atas tu SMILE YOU ARE BEAUTIFUL :)

Simple :)


its really simple rite ? yeah :)


Err..


Pasal pic neh, opss. 
Tak de pape yg perlu di risau kan :D
haha
;)

sumber gambar : Tumblr



Doing Nothing


hyee, :)
I'm doing nothing now, just sitting in my living room. Waiting for someone. 
Boringggggg ! Oh My. :(

Back To School ! Yayy !




Yayyy ! lagi 1 minggu budak2 , kanak2, adek2 kat lua sana nak kembali ke sekolah ! wah wah, gembira sungguh di jiwa riang di hati :D ahaha . And yeah, aku sudah tidak sabar sabar dong mau pegi ke sekolah ! weee~ Azam baru ape eh ? xde kottt ! :P sebab selalunye azam aku x penah menjadi, hancus meletus kedebaboom ade aa ! dushhh ! ape nak jadik ini budak pemalas lagi rajin lagi comel ni :P haha . Tadi aku bace blog adek dua pupu aku ( mama cakap dye anak sepupu mama, so dua pupu aku laa ni kan ? ntah* ) dye kata aku comel ! aww :D thanksss adek ;) awak pun comel jugak kannn Ain :) btw, header anda sangat lawaaa . Cek jelez hang tau dak? haha. Comel sangat2 mcm tuan dye :P tau laa dok addicted dengan Boys Over Flowers tu pun. Haha. Anyways, selamat menggunakan Photoshop itu ;) nnti kalau dah pro bole aja akak lak keyhh :) and sembang pasal photoshop, ade orang cakap photoshop yg latest ni .. i mean, Photoshop cs5 ni senang nak guna and its in 3Dimension . Waah, hebat betul aku dengar, nak try . Tp cs3 pun aku x pandai guna ade hati aku nak try cs5 punya, HAHA. :D xpe laa, suatu hari nnti aku belajar pasal photoshop ni, keadaan amat malas so susah laa kan . hihi :D

k la, mau tido. ade orang bising -.-

Popet-popet Malam ;D

Holaaa budak busuk masam di sana :D
Hari ni mira nak bising2 sikit bole ?
Mira bosan, so kalau awak x kesah boleh saya popet popet sampai lebam x?
Semalam sorry lah sebab mira x update bnyak sangat,
Mira busy laa, busy body :P
hee~
xde laaa, semalam punye semalam cousin mira kawen,
kena jadi eggs girl pulak time tu, hihi :D
so,ponat bebonar basah kotiak den time tu.
ahaha :D
tapi enn, best jugak tema time tu.
LADY IN RED gituu ;D
nnti aku kawen nak buat warna warni bole ?
baju aku warna PINK
kain warna MERAH
tudung warna BIRU
Pelamin warna PELANGI
sure gempak enn ? 
:D
hahahaha
sabar jelaaa ;P

26 December 2010

Header Sendiri dah Siap :D

Hari ni sgt penat, berpeluh ketiak aku yg amat wangi ini :P haha. Penat betul aku buat header sendiri, waaaa ! finally siap jugak , comel kan kan kan ? :P haha terima kasih kepada Mr.Google sebab telah membantu saya yg comel ni mcm mana nak buat header kat Photoshop cs3. Walaupun, dah lama aku simpan Pscs3 ni, baru kali ni aku berjaya buat header sendiri. Hakhak :P
and to my sis,Tuya.. nnti aku ajaq neh :D hii~



23 December 2010

Saya Fobia Dengan Dot-Dot : CONTEST AGAIN ! ;)

Hye,Konichiwa,Sawadikap, dan Salam mualaik ! :D Tadi dah upadate, now update lagi sebelum menjelangnye waktu Maghrib malam Jumaat.. Elok lah korang bace Yassin malam2 Jumaat ni eh :) hihi. Okay, petang ni cik mira ni nak membebel sikit.. yelaa, asyik2 membebel guna pakai mulut jea, nak jugak membebel pakai tangan pulak .*aik ? ade pulak ekk mcm tu ? o.O ? * Cik mira nak bg tau ckit, tadi blog walking jap, ade terjumpe satu contest kat blog cik Alyssa Amanda nie . Dye cakap dye baru first time join blog ni, but pemilik sebenar ( pemilik ke ? ) i mean, penganjur contest ni is Cik Sri Juju :) so, sape sape yg terasa nak join contest ni .. kena laa baca syarat2 yg perlu korang buat ;)


Ini adalah contest Saya Fobia Dengan Dot-dot.. :)
Photobucket



1) Follow blog owner yg buat contest tu . and yg ni adalah WAJIB tau ! dapat extra marks lagiiii ;D
2) Contest ni terbuka kepada semua adik2, kakak2, abang2, pakcik2, makcik2, atok2, nenek2, * maksudnye, tnpa batasan umur laa kan, tp mesti seorang yg bergelar blogger :)
3) Buat satu entry , satu jea tau , x yah terlebih rajin pulak ek ..buat entry pasal story my menyebabkan korang leh jadi fobia tu , kalau boleh.. cik sri juju ni nak korang selitkan skali pic pasal kisah korang ni , its fun uh ? ;D
4) Letak banner contest ni kat sidebar korang and postkan kat dlm entry korang tu skali k ! ;) then jgn lupe linkkan skali entry tu k !
5) Submit link korang kat entry blog Cik Sri Juju tersebut.
6) Tampal tag pasal contest ni kat 6 kawan2 seperjuangan dlm blog korang ni tau.
7) Hadiah bukan lagi rahsia, haha . maksud aku, hadiah pun dah di beritahu.. Cik Sri Juju dah janji yg dye hanya akan pilih satu pemenang and pemenang tersebut akan menerima 6 helai duit yg berupa RM 10 rgt . so, totalnye RM 60 ringgit laa kan .
8) Tarikh tamat jgn risau, 5 Februari 2011 baru expired :)

Harap korang faham syarat2 yg telah di nyatakan di atas. And now, aku nak cerita sikit pasal kisah yg menyebabkan aku FOBIA nak naik MOTO -.- haha :D



Al-kisaaaahhhhhh aaa aaa aaa ~ * eh, nyanyi pulak dye ni -.-' * haha xD lols, okay okay ... kejadian yg aku nak cte ni mcm ni ... last week, eh ..I mean, last year.. time tu aku form 3 and dah dekat dah nak amek PMR.. uihhh, kalau laah aku mati time tu. Inalillah, x sempat nak amek PMR time tu . HAHA :P , ish .. ape laa yg aku popet popetkan ni -.- cte ni aku x bape ingat sebenarnye, biasa laah . org dah bnyk makan otak udang kan, haha :D time tu x silap aku laa kan, mama suroh bf aku amek aku balik sekolah . Huh ? Bf amek kan ? haha :D lupekan pasal tu okay :P and time mama suro dye amek aku tu, aku baru jea habes kelas tambahan. Mybe dalam pukul 4-5 ptg mcm tu lah , then pada suatu masa.. aku balik dan aku terus tido.. lalalala! :D hahaha ! ish ish . ape  laa budak mira ni -.-' .  then, bf aku pun datang laa menjemput aku naik moto dengan karpet PINK lg ! hikhik ! ;P then ape lagi, x saba2 aku nak balek terbongkang kat umah tu , plus aku nk TERKENCINGGGGGGGGG !! haha ! bodo punye mira, so dah tau aku nak terkencing tu . ape lagi, MEREMPIT kauuuu !! xD hakhakhak ! tetiba kat satu simpang ni, gila mak kau kerete ni ! mcm biadap jea bawak kerete ! mencelah lagi ! uihhh ! ni gambaran mcm mane aku time tu :


can u imagine that ! serius gilaaa ahhh kereta tu ! main celah2 jeaaa ! dah la sebelah aku tu lori, nasib sempat elak . haihhh -.- .. oleh sebab yg demikian rupa, bila aku naik moto lebih2 time nak potong kete tu, aku mesti pejam mata sebab aku FOBIAAAAAAAAAAAAAA ! errr , that's all for now . 

Kepada kawann2 ku, aku nak tag korang k ! 

4) Iddin
5) Mey
6) Amoi

sekian :)



How to Make Header in Photoshop uh?

Pagi td aku pukul 11 a.m and hampir2 pukul 12 p.m, bg aku agak lewat laa kan. Memang lewat pun sebenarnyeee , hihi Yoyo mybe sebab malam semalam khusyuk layan  blog ni kottt..., Mimimo mouseso,lepas aku bagon tu ..mcm biase la..a kan, kembali menjadi babysitter   kat dalam umah ni..  waaaa ! menyampah aku Mimimo mouse hmm..
Btw, aku post entry kali ni just nak tanye jea , sape2 blogger kat sini bole aja aku buat header kat dalam Photoshop cs3 x ? pleaseeee Rabbit 3 , kalau ade .. comment laaa aku ehh ? heee~ White cat
Jasa anda amat di hargai ... hihi thanks ! Mimimo mouse

22 December 2010

Now u know me right?

Malam ni mood aku tetibe berubah,mybe sebab aku berblogging too much sgt kot yg menyebabkan aku x bpe nak layan dye. But at least aku reply his msg and just lambat jea.But, x semestinye aku x reply aku lupakan dye ! x kannn . and yeah, aku memang mcm ni.. bila aku buat something, please don't disturb me. Aku just focus on my work.. aku jenis mcm tu, and then ..  di sbbkan aku mcm ni, ade org benci aku . Fine, and it's just me . Why lah, semua jea nk blame aku.. and aku x ckp pun aku ni Mrs.PERFECT ! and aku ni memang menyakitkan hati dye, ok ok.. and don't find me if u need me, hurm. Just that. 

p/s : i'm really not in the mood now, sorry guys . 

Boys vs Girls





Kalau perempuan cantik pendiam
lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman...
Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...

Kalau perempuan cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: mst ada krisis nih...kesiannyer...
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!


Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...
Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu...

Kalau perempuan cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!
Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject...

Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni...
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: mesti anak org kaya ni

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: wah...caringnyer...
Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: eleh,gedik la tu...

Kalau perempuan cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: ckit2 nangis!!gembeng tol..ngade2 la...

Kalau perempuan cantik pandai masak
Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu...
Kalau perempuan tak cantik pandai masak
Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...


Kalau perempuan cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu...
Kalau perempuan tak cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!!

Kalau perempuan cantik hantar email hari2
Lelaki akan kata: sukenyer...!!
Kalau perempuan tak cantik hantar2 email
Lelaki akan kata: asyik2 email dia...boring


p/s : betul ke statement di atas ini ? renung2kan lah :)

Serius Aku Tak Sanggup

Salam mualaik , salam  sejahtera and paling penting , salam satu Malaysia :')  dengan ini saya memulakan perbicaraan yg memang dah tertangguh lama ( aku merepek lagi -.-' ) haha :D okay, kita mulakan yea .. now, pukul 6.21 and bertarikh kan 22 December 2010 . Korang tgk calendar now, lagi bape jejak yg perlu kita langkah ek utk menuju ke 30 hb ? haha , mybe 2 weeks more kan ? yelaa , its end of year now . And , for now.. and for this moment .. Aku memang x ready apa2 lagi for next year . I mean, azam baru or what , aku x penah nak ade masa pun nk pikir pasal tu.. Bila di fikirkan balik kan , Ya Allah .. bnyk betul aku buat dosa tahun ni, patut laa result exam aku mmg boleh di katakan tahap cipan , sorry . bahasa baik sikit :P . Cakap pasal dosa , yelaa . Rase mcm, haihh.. bila aku nk taubat ni ? :( ade jelaa rintangan2 semua, smpai kdg2 tu bila aku dah rase mcm nak berubah, mula lah perasaan mcm x puas nk buat dosa lg ? u know what i mean ? and it's really irritate =.=  hmmm .. and SPM is all over now, and next year is my turn.. and aku rasa x sanggup nk amek exam tu lagi, because in my brain now all about enjoy jeaaa -.-' stupid kan ? langsung x pkir nak belajar, of course not lah kan mentang2 skrg tgh cuti .. and jgn pkir cuti aku mcm cuti korang. huhu ;( then now, i just have to wait until school open. X sabar aku nk struggle habes2 next year , seriously.. Aku x nak main2 dahhhhhhh :'( waaaa ! 

21 December 2010

Akhirnya, dapat jugak aku nak tengok wayang, dah la cerita MEREPEK.

Pujukan berbisa betul -.-' haha, maksud aku.. nak kua dgn bf pun nak kena pujuk mama aku pakai ayat power-power :P hihi . alaa, bukan selalu enn kan kan mama ? :P haha .. next year dah SPM , lagi laa aku x bnyk masa nak spend time dgn dye tu :( * sob sob . sabar jelaa k k :)
and aku dah lama x menunjukan bakat aku, bakat tgk wayang bnyk2 :D ahaha.. aku nk tgk cte AKU MASIH DARA sebenarnye. Tp en, zaki aa ni . nk ajak aku tgk cte HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH . Bajet nk tgk cte takot aa ni en..Yang aku pelik nye, hantu balik rumah ? dah mmpos pun nk balik umah lagi, balik kubur sudah la -.-' . And aku pesan kat korang semua kt lua sana tu, TAK payah tgk cte ni . Memang M-E-R-E-P-E-K =.= .. cte hantu paling merepek and bosan penah aku tgk , smpai aku leh tido lagi dlm wayang. lawak en ? :D haha , pape pun .. aku x nak laa ckp bnyk kan, kalau korang nk tau merepek mane kah cte ni .. Go and watch it yourself, and then comment balik kat aku cte ni mcm mane. Bole ? haha :D 


p/s : nk post entry bnyk2 hari ni ! :D

Aku Tak Menang :D

Ehem ehem , hye anak dara, anak teruna, x dara ke x teruna ke , hye jugak *eh ape aku merepek nie ? * dah 3 hari aku x update, and sorry for that . aku busy nk kawen :D hahaha :P okay okay , back to the topic, aku x menang . and yeah , di ulang sekali lagi , aku x menang :( yelaa, contest yg aku join yg terbang jauh-jauh tu laa . memang aku x menang, so .. aku x kesah pun sebenarnye.. dah memang bukan rezeki aku enn , so .. wait for the next contest jelaa en  . hihi :3 


p/s : kepada blogger2 yg lain, buat laa contest bnyk2 sikit . bole aku join, pastu bg aku menang k k ? :P heee~

18 December 2010

Zairie Perlukan 50 bloggers !

Aiyoyo, aku jumpe lagi laa contest ! hee~ aku rasa mcm nk mencuba jea semua kontest yg ade pasal blog neh :P eehee~ mane laa tau kalau ade nasib nak menang enn .. aku nk jugak enn jadi blogger terbaaikkk punye dlm blog Zairie ni ;) teringin nk jadi femes mcm Justin Bieber tu , haha :D alaa , dye Justin Bieber , aku Justin Bibir suda la :D hahahaha . okay okay , back to the main entry kali ni ... p/s : kpd abg Zairie , sy nk joinnnnn !!! :P hee~  utk melayakkan aku nk join kontest kali ni , aku kena buat benda yg sama mcm mane contest before this . eh , aku silap , bukan contest but saje jea kott ! ntah o_O ?




i hope tersenarai laa aku sbg 50 bloggers tu , Amin :)


p/s : aku nak tag kakak aku laa ,  Tuya oii Tuya oii ! haha :D
you had been tagged in my entry ! hakhak :D


video lagu ni sedih kott :'(


Aku sebenarnye, x tau ape motif dye letak lagu ni kt fb .
ntah laa , mula2 aku rase mcm malas jea nk tgk video ni..
but,
mybe hati aku meronta2 nk tgk jgk kot vid lagu ni,
sedih, menangis aku di buatnye ..
b?
why you post this huh ?
u make me cry tauuu :'(

whutt*whutt* CONTEST lagi ! : Kontest Blog Terkemas ;)

Pewiittt cik adik manis di luar sana :P lepas aku jmpe satu contest , satu lagi aku jumpe ! :D kali ni contest yg di buat oleh hannafauzan .. Blog gadis ini aku selalu refer time nk edit blog,bnyk info-info and tutorial yg sgt berguna kt blog dye , comel pulak tu :)

naahh ni contest dye : 


kontest.png (640×374)
Before korang nk join jugak contest yg sgt menarik ni kan , ade gak syarat2
yg perlu korang follow utk melayakkan korang utk join contest ni .
so, ni syarat-syarat dye :

  1. Follow blog hana and Fyza .and make sure korang update laa selalu dgn blog dyeorg neh k k :)
  2. Make sure blog korang ni hidup selalu tau , bak kata hana "no blog,no contest,no present" ;)
  3. Buat entry yg ber"TITLE"kan "Kontest Blog Terkemas" . amek banner tu sekali and make sure link kan terus ke blog hana atau link entry kontest ni .
  4. bila dah buat, bagi link entry korang dekat ruangan komen hana . submit link entry dekat blog hana jea okayy ;D
  5. kontest ni terbuka kepada semua warganegara malaysia tak kira umur dan jantina.
  6. tag 3 org blogger yg korang suke yea syg <3 
  7. org yg di tag kan : TuyaMeyZaki :)
  8. 3 orang pemenang je akan dipilih . kalau hanna nak tambah nanti dye akn bg tau.

p/s : copat ! tarik tutup sebenarnye lmbt lg . hihi :P
1 Febuari baru close k , dun worry ;)

All is DONE *wink wink* :D

Yayy ! all is done enough ! aku dah beli baju,kasut,beg and semua uniform sekolah ! :) hee~ dannnn .. uniform sekolah tu adalah yg terakhir aku beli utk kali ni , lps tu aku dah letak jawatan sebagai seorang budak sekolah ! hee~ sukee nyee laahh aku ni , hihi* ;P mesti rinduuu gilak kannnn :'( haha , nk buat mcm mane , tiap org akan melalui jugak zaman mcm mane aku lalui skrg ni .. lumrah kehidupan kann :) tapi kan , x sabar nye nk tggu bukak sekolah 3hb January ni ! heee~ :D


p/s : haih , asal aku x sabar nk amek SPM ek ? haha , org takot . dye suke lak -.-' ahaha :D

GiveAway Edy : Terbang Jauh-Jauh

tadi aku blog walking jap , saje nak terjah2 jap kan malam2 ni :) bosan bebonarnye deh ! hee~ then jalan2 aku terjumpa blog sorang budak ni , alahaiii .. comel betul blog dye <3, umur pun comel jugak .. baru 13 tahun x silap aku.. korang bole klik sini utk view blog dye :) then terjah punye terjah, aku ade bace satu entry kat  blog mamat ni-->klik sini .. dye nak bagi hadiah for sape yg buat  entry pasal giveAway Edy ni , so .. rasa mcm nk cuba jea , mane laa tau kot2 naseb betul2 bertuah ke kali ni enn :P 



 

tp kalau korang nk join jugak, ade syarat-syarat dye tau :)

1. Buat 1 entry pasal giveaway ni dengan tajuk "GiveAway EdY : Terbang Jauh-Jauh"...
(letak banner giveaway pada entry dan pastikan kat entry korang ada link terus ke entry contest ini)
2. Jadi follower blog edy ni...
3. Tag 1 org blogger lain atau lebih dan make sure dieorg tahu...
and sye dah tag Tuya, kakak sye :P
4. Tinggalkan link entry korang kat ruangan comment entry edy tu...

p/s : sye dah book bag sulam n fridge magnet tu tauu ! :P

14 December 2010

Syokkk nye :D

usha blog jap,
bersarang betul blog aku ni,
haha :D
well, bpe hari dah aku x berblogging sejak2 abg aku balik kL,
so, dye dah balik mula lah kaki ku terasa nk berjalan jalan cuci mata kt Times Square,
dr pkul 12 tgh hari smpai 12 tgh malam , woah.. 12 jam aku berjalan.
haih, penat sungguh kan
even aku penat, aku enjoy sgt2 semalam
dpt jugak aku merasa naik roller coaster tu, hee~
balik2 sakit tekak terus :P 
haha ;D

09 December 2010

Photography or Computer Engineering ??


OR

    

Aku tengah pikir ape yg aku nak sambung for my studies after SPM .. Photographer or Computer Engineering ?? which one is suitable ? hurmm .. susah nyee nk memikir walau pun kejap jea pasal ni ... adoyaii ! help me pleaseee .. i'm getting older now, ape pun x tau lagi . haha :D or should i take both of it ? should i ? can i ? hurmm.. dua2 aku minat sebenarnye :)
tggu laa lps spm baru buat keputusan lain . insyaAllah ;)

Hehe :D

Hehe ? Asal tajut entri aku kali ni "HEHE" ?? haha :D bia laa , aku x tau ape yg nk letak sebenarnye .. hihi =D Okay okay , sebenarnye .. malam ni aku rase mcm nk tulis bnyk2 post smpai lebam ! haha , bosan kan . lebih baik aku berblogging drpd buat benda bukan2 enn ? *ehem ehem* ^^ Untuk pegetahuan korang, kali ni dah masuk bape kali dah aku edit blog aku . Asyik x puas hati jea sebelum ni, and now .. agak puas hati aah sbb aku edit sendiri segalanya . Kalau x, main copy and paste jea code templates ... and now, aku edit sendiri ;) baru puas bila something yg kte buat tu hasil drpd titik peluh kita sendiri kann ? hee~ comel x blog aku kali ni ? hehe , insyaAllah .. aku akan mengeditkan lagi blog ini secantik cantiknye ! ^.^ but tunggu lah , lepas SPM baru aku smbung buat .. now, just nak focus for my studies . Then enjoy sepuas puasnyee smpai pengsan ! =P well, and now .. aku ade fan page utk blog aku sendiri ! weeee~ (ade ke peminat aku ni ?? haha) .. harap2 ramai laa yg suke en blog aku ni, and aku ingt aku nk earn money from my own blog lah .. but aku belum mahir dalam bab tu . Kalau sape2 yg kat lua tu nk tnye mcm mane nk buat blog lawa2 , nnti aku boleh postkan tutorial utk korang. BUT ! mcm aku ckp tadi .. after SPM laahh ekk ? haha =D
K lah , nk buat next entri ;) daaa~

Sincerely,
Mira