30 November 2010

Woahhh o_O

woah ! finally , i lost my weight ! 3 kg ! omggg :D haha .. since 4 days ago i never eat rice, yeah ! i'm so happy , even i lost my weight because of illness -.-' haha , never mind .. as long as i happy with it ! :P 
LOLS =))

29 November 2010

Yeah ! Finally ;P

Yeah, finally .. semalam genap umur aku 16 tahun :) betapa dah besar nye aku sekarang ,:D dah 16 tahun aku hidup .. Alhamdulillah :)
haha.. Thanks to all yang wishkan birthday aku semalam.. Especially kat Zaki.., thanks sbb dye dah ucap awal lagi .. haha :P thanks b <3 
Harap2 segala yg aku lakukan selama ini di berkati Allah .. Amin :) ape yang penting sekarang, FORGET THE PAST TIME TO CHANGE ;)

20 November 2010

i hate all this :/

kenape eh, semua orang x penah nk faham perasaan aku !
semua pentingkan diri jea !
aku benci ni semua ! benci !
semakin hari hati aku semakin sakit ! sakit sangat ! arghhh !
bia la pape pun , aku rela menghadapi semua ni !
maybe semua orang akan bahagia kalau tengok aku derita kot.. ntah .


sincerely ,
Mira

19 November 2010

HAHA, Hari Ni Aku Menangis Lagi xD




haihh , bod-obo-do . haha .. bengong punye mira .. menangis lagi kau hari ni ehh :D haha
pasal ape , TOUCHING dengan Zaki ! HAHA .. haihh , asal laah aku cepat sangat touching sekarang ni eh .. hmm..
mybe aku nk semua orang sayang aku and jaga hati aku kot ? sedangkan aku x lah jge hti dyeorang sangat! huh !
ape daaa -.-' 
mcm ni cerita dye , aku pegi jog .. yes , jogging laa ! well, budak nak kurus tapi makan banyak =.= . huu~ x)
aku pegi jog dengan laki aku, kteorang okay jea mula2 .. smpai laa dah habis jog kteorg rest jap .. lepak lepak kat kerusi neh .. then... bermula la detik yg bagi aku agak BODO gak ahh enn.. kteorg gado besar sebab zaki kutuk aku . haha . kutuk aku GEMOK , SAKAI,  MUKA LEBAR,  ahh ! fine lahh .. aku memang macam tu pun . but x yah kutuk2 enn . tu yang aku bengang gak tu . lepas tu bengang aku dah semakin mendadak naik nye, aku blah buat bodo jea. aku pegi sambung jogging balek. tp dalam hati rase macam " haih , asal aku buat mcm ni ! and asal dye x keja aku ! " .. ntah dye .. aku x tau knpe dye x buat mcm tu . aku bia kan jugak . then dye call aku bpe kali aku x angkat , xde mood aku nak angkat sebenarnya ... last2 dye anta msg kat aku yg dye nak balik . haihh , gelabah sudaa time tu ! aku x nak dye balik , tp aku bodo g suro dye balik ! sape x gelabah dohh ! -.-'
tp dye memang sayangkan aku walaupun dye kutuk aku macam2 . haha .. :D
dye tunggu aku kott ! haha :P then aku nampk dye aku terus blah .. tp ntah la , time aku jalan tu aku rase mcm nak nangis jea .. terpikir jugak , kenapa laa aku ni burok sgt rupanye sampai kene kutuk habis. tp nk buat mcm mane enn, Allah dah jadikan aku cukup sempurna laa mcm ni . aku bersyukur sangat :)
sedih gak time tu .. ntah laa ... malas lak nk cte panjang2 en , nnti korang x nak bace lak . haha :D


aku nk cakap kat zaki kalau dye baca :


~ b , b nak tau knpe bby buat mcm tu kat b ? bby nak tengok b sygkan bby ke x . walaupape pun yg terjadi, b tetap yg bby sayang k . x kire ! tp bby nak b jgn buat lagi tau mcm ni , sebab bby cepat TOUCHING ! hehe .




p/s : k laa , gtg .. ade tuition physic ! byebye ;)

kau nak meminang aku ke ? S.P.M ?

salam semua :)
sekarang ni , kerap jugak aku update ..
yelaa , bosan dok umah ..ape bole buat kan ? hmm...


jiwa aku meronta  ! aku x tau mane hala tujuan aku sekarang ! kebuntuan yang amat sangat.. kalau bole, dalam dunia ni semua aku nak.. ntah laa .. macam2 aku pikir.. aku nak duit,aku nak handphone,aku nak camera,aku nak kereta,aku nak cinta,aku nak berjaya,aku nak...... hmm... ntah.. macam2 kalau bole.. tapi nak buat macam mane en .. mane lah aku leh dapat duit tu selagi aku x habis sekolah.. kalau nk mintak kat parents , memang sampai berjanggut aku di buatnye (hakikatnya mmg x kan penah tumbuh) :P .. HAHA .. 
well, selagi diri di gelar pelajar.. x leh buat ape lah , keje aku just belajar jea.. tapi aku tension, tension dengan masalah dalam rumah .. masalah kat sekolah lagi.. susah sangat aku nak focus.. keyakinan aku kadang2 naik turun jea.. x penah nak tetap.. SPM menanti aku.. haihh.. awal nye kau nk masuk meminang aku kan ? :D haha.. hantaran pun aku x ready and x buat pun lagi . haha :D
macam x ready jea nak amek SPM neh.. mcm x caye pun ade yang aku dah tua rupenya.. kejap jea aku dah form 5.. dlu waktu form 1, mak aii... budak2 nyeeeeee :D hahaha .. tp time aku form 1 rase mcm dah senior gila jea. haha.. cerita pasal SPM , aku dah tekad.. aku akan ubah diri aku tahun depan.. aku nk jadi PANDAI ! aku tau aku x pandai sekarang ni.. jealous gak ahh bile tgk dak2 pandai neh.. pelik jugak , asal laa aku x mcm dyeorang sedangkan Allah bagi otak manusia semua sama.. cuma yg membezakan ialah, rajin atau x jea manusia nak menggunakan otak tu dgn sebaik mungkin.. Ya Allah.. hebat betol ciptaan Engkau ini :)
alangkah bagusnya kalau aku dapat tuka otak dgn dak pandai tu. hehe... :P
pape pun, aku akan berusaha sebaik mungkin untuk aku capai straight A's dlm SPM aku neh.. bak kata pepatah "kalau kau bole dapat straight A's, aku pun bole" ;) InsyaAllah~


doa2kan aku jugak yea :) 







17 November 2010

how can i say it?

hmm , macam mane ni ? macam mana aku nak cakap kat zaki yang aku betol2 sayangkan dye and no one else in my heart. aku tgk dye dah macam x caye kan aku since aku chatting ngan kawan aku hari tu.. aku x penah nak sembunyi ape2 pun drpd dye . sumpah x penah. aku x nak dye pandang burok kat aku di sebabkan aku terlalu mesra layan budak laki lain.. but aku x penah nak fall in love dengan orang yg aku mesra tu .. mybe he think i'm trying to hide something from him.. no , you are wrong. i never try to do that stupid things . seriously .. only you in my heart now , trust me . you will be in my heart from now , till the end of my life . i love u so much .. forgive all my fault .. forgive and forget all the bad things, forget the past .. time to get a new life . 


p/s : i know he put his trust on me 100% , and i never break it down.

Lembu !

Aha ! kepada umat Islam di luar sana , selamat menyambut Aidiladha :) tengok lembu tu .. haha , dah x de dah dye kena sembelih .. kesian dye :( Onion Icons ... yelaa tu , kesian2 x dapat makan lak kang en . haha .. memang naik laa darah tinggi aku bulan ni .. haha Onion Icon. makan daging jea laa hari2 kan . haha... 
pape pun.. kalau makan daging tu , ingat2 lahh orang di sini k . :)

Selamat Hari Raya Aidiladha ;) semoga hari2 mu di berkati Allah s.w.t . Amin MSN Onion Emoticons

show me the way Ya Allah ..


INSYALLAH-MAHER ZAIN
Everytime you feel like you cannot go on 
You feel so lost 
That your so alone 
All you is see is night 
And darkness all around 
You feel so helpless 
You can`t see which way to go 
Don`t despair and never loose hope 
Cause Allah is always by your side 

Insya Allah 2x 
Insya Allah you`ll find your way 

Everytime you can make one more mistake 
You feel you can`t repent 
And that its way too late 
Your`re so confused,wrong decisions you have made 
Haunt your mind and your heart is full of shame 

Don`t despair and never loose hope 
Cause Allah is always by your side 
Insya Allah 2x 
Insya Allah you`ll find your way 
Insya Allah 2x 
Insya Allah you`ll find your way 

Turn to Allah 
He`s never far away 
Put your trust in Him 
Raise your hands and pray 
OOO Ya Allah 
Guide my steps don`t let me go astray 
You`re the only one that showed me the way, 
Showed me the way 2x 
Insya Allah 2x 
Insya Allah we`ll find the way


hurmm , aku baca lirik ni .. terasa jugak keinsafan tu .. lagu yang sangat memberi makna.. kadang2 aku rase macam nak putus asa je dalam hidup aku ni .. tp lirik ini membuatkan aku terasa ingin bagun dan meneruskan hidup aku .. i know i can do it , because Allah is always by my side :) 

15 November 2010

kesian , YOUR FACEBOOK ACCOUNT HAS BEEN HACKED :(

arghhh !  account fb aku kene hacked ! adoyaiiii , dah laa kat US pulak tu . cari nahas tol lah orang tu !rase macam nak hempok2 dye dengan tukul mcm neh ---->     -___-'kurang aja lagi dengan aku,kan dah kene hempok habis2 ! haihhh ... macam macam betol nowdays , hacker berleluasa .. naseb lah aku tau mcm mane nak betulkan privacy fb aku neh .. naseb aku budak IT , hehe dah dah, mula dah sikap perasan aku neh . haha , alaa . sape lagi kalau nk puji kalau bukan diri sediri en en  ..  hehehe :Pwell , tadi kat sekolah last paper yang teras aku jawab .. so far , good lah .. sebab aku sempat pegi tanye jawapan kat cikgu .. hikhik .. jahat tol aku nie en  .. actually aku x tau pun sebenarnye kertas aku belum kutip lagi , so dengan serba x tau pape , aku g la bilik guru .. jumpe cikgu IT aku tu .. dengan serba x tau pape , aku pegi cakap yg paper aku dah kena kutip .. aha ! so , confident gila ah cikgu pegi bagi jawapan .. HAHA .. sumpah lawak doh !  ... aku naik jea kelas,tengok2 kertas ade lagi atas meja aku . ape lagi , sepantas kilat ah aku terus tuka jawapan yang aku salah tu ! .. haih , x jujur betul aku neh .. ceh ceh .. bile lagi kan nak buat mcm ni .. alangkah bestnye kalau SPM aku pun macam neh ..  hehehe ..
tapi aku rase memang nak makan penampaq maut ckgu lah kalau ckgu dapat find out benda neh ... hahahaahahah .. adoyaiii .. x sanggup aku .. rase macam nak tercirit pun ade . haha ..Onion Emoticons

Onion Emoticonsk lah , mau mandi dulu  .. ....  :)

I pretend to be happy, but my heart is dying inside

Post kali ni memang aku rase mcm nak luahkan semua isi hati aku , perasaan aku kat sini .. aku dah x tahan nak simpan semua ni dah .. i'm not strong enough to face this problem .. hati aku sakit ... sakit sangat.. aku rasa kehidupan aku ni macam palsu .. i just pretend that i'm happy with my life , but the real is .. it isn't like what i'm talking about .. life isn't mean if i just pretending to be happy :( aku benci kehidupan macam ni .. penat sangat .. everything yang aku nak buat mesti ade halangan .. Ya Allah , aku tau ni semua dugaan Mu Ya Allah .. tapi engkau ringankan lah semua tu Ya Allah.. ujian demi ujian yang aku hadapi.. kuatkan lah imanku terhadap Mu Ya Rabbi..;'(
i know i shouldn't write anything here , but.. i don't have any choice .. i have to. 
aku penat dengan semua tu.. kehidupan ni bukan seperti yang aku harapkan.. tp nak buat macam mana , ketentuan Allah mengatasi segalanya.. Ya Allah , ampun kan segala dosa2 ku Ya Allah , jika hari ini aku hidup aku penuh dengan derita dan dosa, kau berikan lah esok hari yang menjadi hari paling bahagia bagi aku .. berikan petunjukMu Ya Allah .......
maaf lah , aku terlalu tertekan... my heart is crying badly.. everything yang aku buat semuanya x pernah dihargai, x pernah di ingati.. all my kindness easy to forget, but my fault never to forget . what a life.. :'(



12 November 2010

Lagu !


cuba korang try dengar lagu neh ;)
best lah ..
suke lah , hee~
<3

What a Wonderful Day :)



PELANGI HIDUPKU :)

rainbows-1-1.jpg music to my ears image by JustJudyLivingForTheMoment

 Hiiii guysssss :)  

Yayyy , akhirnyaaaaa !! aku bebas dari buku                    today ! 
ngee~ hee   BUT just for today lah :D haha .. selasa ni baru aku betol2 bebas dari buku :D hehe
well , cuti weekend ni .. bole lah aku tido and dengar lagu puas2 kat iPod aku neh .. :)
and aku bole laa menari2 atas katil aku <--- mcm minah ni menari :D hehe
Hmmm, esok aku ingat nk kua lah dengan zaki , well .. dah 3 hari ke bpe hari aku x jumpe dyeeee . rindu nk together gether dengan dye tu and nak gado2 dgn dye  HAHA , comel kan kteorang XP
and aku ingat nak cari keje skali laa . bosan dok umah , bukan dapat duit pun kalau dok umah enn . at least keje dapat la jugak duit tu , leh shopping2 nanti .. and leh laa aku belanja zaki g karaoke kat redbox tu :P waaahhhh ! hehehe  
actually kan , aku x tau nak tulis ape . haha . otak aku neh dah mcm siput nk berfikir , otak aku neh nak suro aku tido kott . haha . padahal tadi dah tdo dah.. hehe
k aa , sambung malam neh laa . macam malas jea nak mengarang ni :/
anyways , thanks coz dapat meluangkan sikit jea masa untuk bace bende alah ni . sikit jea aku curi masa korang , x banyak pun :P hee

aku tau korang suke blog aku en en ? :D haha ,and thanks for your compliment .. ( perasan )  :P

 BYE ..


11 November 2010

I love U





  yes i do :)
I love you more than you can imagine
When I see your face it brighten up my day
I love you more than words can ever tell
Even more than what im about to say

I don't remember the last time i felt like this
You make me feel the real me 
You don't know how happy it makes me
When I can share things with you,comfortably

I love the way you smile
I love the way you make me laugh
And you give me hope....
When things get a little sad

All of your hugs makes me feel free
From all the drama and trouble that life brings my way
If i would have 1 wish and one wish only
I wish for this love to be here to stay


HoldingHandsRed.jpg take mi hand image by stephanie_13_02

About Starbucks

huh , starbucks ?
aku memang suke minum starbucks..
x kisah la mahal pun kan, tapi aku puas hati ..
sebab air dye sedap.
but...
tadi aku ade terbace pasal kisah2 israel yg LAHANAT tu..
sedih sangat bile aku tgk pic ni


menagis aku di buatnya ..
di mana seorang ibu menatap anaknya di saat2 untuk syahid
Ya Allah :'( sedih sangat
betapa kejamnya ISRAEL JAHANAM tu !
errrr!!!!
doa2 kan keselamatan orang kat Palestine tu.
Moga2 mereka selamat.. dan doa kan
org Israel jahanam masuk NERAKA !
Amin amin !
and
aku x kan beli dah starbucks tu dah !!! :/

08 November 2010

Thanks Guys :)

hye my dear blog , :)
sitting on my butt + on my chair .. haha . today is 9 November 2010 , 12.20 a.m :)


Sorry guys , i keep rarely update my blog . I'm so lazy and besides its examination weeks . So, i had to push myself to not always face my laptop .. But it didn't works , HAHA xD never mind lahh ;)


Anyways , 7 November hari tu memang best sangat. I had a really great day with my love and his friends . 
To my love :
 thanks sebab belanja everything , makan , minum , cookies tu lagi :P hehe .. thanks sangat2 tau sayang , sebab tu bby bayarkan for our bowling game hari tu . saje jea nak kuakan duit pulak , asyik2 b jea kan.. hehe.. Anyways , thanks for being my great,my love,my soul,my honey and my best boyfriend than ever. I love u so much sayang , from now until i die :)


To his friends : Acap , Abby , Erry , and Erry's sister 
thanks jugak coz korang sudi hang out dengan aku .. kalau xde korang , memang terperap gak aku kat umah ni jadi orang gile xD hehe
thanks sangat2 tau , and to abby : aku belanja bowling kau tu sebab pengganti duit minyak kete kau . hehe.. 
seronok sangat2 coz dapat kenal dengan korang . But say a BIG thanks kat Zaki lah , coz sebab dye jugak aku kenal korang kan kan ? :)
i hope we will be a very best friends FOREVER :)


p/s : mood nak tido ni sebenarnya , hihi :P