29 October 2010


Friends,
they are like a part of our soul,
whenever you need,
friends are always there :)

aku happy sebab aku ada banyak kawan,
tak kisah lah dye benci aku ke,suke aku ke,
aku akan tetap anggap dye kawan aku,
hilang kawan bagai hilang arah tujuan,
memang,
memang itu benar,
tapi tak mengapa,
ikatan persahabatan tak kan pernah putus.
hargai lah mereka :)
bye .




hehehehe

haha , lawak laa pulak bila bace msg zaki tadi :D haha
aku cakap aku nak update blog , then dye cakap .. 
"bby jangan la carita pasal b jadi peluru waktu drama tu"
hahahaha :D seriously , lawaaaakkkk gileeeeee xD
hah , now .. aku memang nak cerita .. hehe (jangan marah b :P)
ceritanya macam ni .. haha .. zaki and budak2 skali dengan Uni dye kena buat drama .
so, mybe sebab dye busy kot yang menyebabkan aku nak tanye dye buat ape.
then dye cakap dye tengah prepared nak belakon . huh ! first time bf aku belakon neh , haha.
pastu terdetik pulak aku nak tanye , macam mane cerita tu and dye belakon jadi ape.
korang tau ape ? disebabkan badan dye sangat la kecik , and kurus .. dye di paksa untuk menjadi
sebiji peluru yang HIDUP . hahaahhahaha .. bayangkan lah mcam mana seorang manusia menjadi peluru
dan di baling macam tu jea ? hahhahahahahaha , nak pecah perut aku bila terbayangkan macam mane dye kena baling ... xD aishhh , sabar jelaaa ... actually , aku tulis ni saje jea nak bagi zaki sakit hati .. hehehehe . well , u know me rite sayanggg ? hihihihi , dont mad mad tau sayang . i still love u .. hehe :P

nah , special pic untuk b :



heheeeee ! lawa tak peluru nii , hadiah hari jadi b untuk tahun depan ehh ? ngeee~

p/s : statement ini adalah gurauan semata-mata , jangan tiru aksi sebagai peluru di rumah .. sekian, terima kasih :)



The Week full of Shitness

Salam , hye :) long time no meet uh ? yeah , aku sangat sangat lah tersangat sangat lah busy , (bape banyak sangat laa aku neh xP) .. Haha .. busy dengan macam2 aa . penat kott , migrain aku hari2 kalau macam ni . Maaf lah kalau tajuk aku tu mcm ***** sikit , tapi aku rase tu lah tajuk paling sesuai untuk statement ni , hehe ;D

Hmm , exam .. perhh.. BUSY GILAAAAA ! smpai tak terlayan zaki di buatnye.. kesian kat dye.. sorry b, i have to :( .. hmm, 11 papers from 26Oct-16Nov . can u imagine that? lama kott , -.- .. penatnye study .. so far aku baru jea jawab 3 papers , BM, PI and Maths . memang susah la gile , gile pun tak susah . haha .ade lagi 9 papers tak jawab .. adoyaii , dah la study pun macam ape jea . kalau nampak buku tu mcm cepat jea nak tutup , kalau facebook .. , haha..tak yah laa cakap.. 24 hours pun aku sanggup kottt ! haha .. hari ni status aku kat fb memang sangat2 lawa :D "i don't want to face a facebook , but i still need to face that book" :D haha.. faham tak ? pegi like nowww .. tau tau ! hehehe.. seriously, pandang buku memang mengantok kott.. tu pun sebab terpaksa melawan nafsu syaitan tu .. sebab tu aku rajin . hahaha , *perasan :'P
well , ape yang penting now i have to focus kat subjects lain pulak .. then baru nak merdeka jap .. kejap pun jadi laa , sebab memang dah tak lama dah nak masuk form 5 .. Ya Allah , kejap nye aku dah nak form 5 ehh .. lepas tu bole masok Uni sama dengan zaki , hehehehe :P... pape pun , just nk ucapkan kat sape sape yang tengah memerah peluh tu.. Good Luck in your exam.. , pray for my success :) thanks.

p/s : nak naik gila study satu subject pun , haiihh -.-

19 October 2010

about Yesterday :)

Holaaa and hye guys , i mean .. blog :)
hari ni hari selasa 19/10/10 , and tepat pada pukul 10.35 p.m


Hari ni aku tak nak study , mood nk study tu memang dah pegi jauh . Jauh melancong ke mana pun aku tak tau . HAHA xD padahal exam lagi bape hari jea nak dekat .. lantak laa , sehari jea tak study en en.. ? nak jugak aku rehat kan otak aku yang tak bape nak pandai ni :P hee~ aish , tak baik kutuk diri sendiri ! ish ish ish -.-
Exam aku da start hari rabu ni , harap-harap apa yang susah menjadi senang la bagi aku . insyaAllah .. :) aku just dapat berusaha and berdoa jea , selebihnya biar la Allah yang tentukan (;
Well , semalam ! talk about yesterday , OMG -.- i am so shocked ! he came to my houseeee ! omgeeeeeeee ! at first , i thought he just make a joke .. so i didn't expect anything at all , seriously. then i heard his bike , i mean , his motorbike i think lah outside of my house .. and its really him ! hehe .. happy gila ahh time tu and terkejut jugak ahh sebab dia tak bagi tau aku pun yang dia nak datang .. hehe .. dia datang and terus bagi aku something .. muka aku time tu memang , its like "perghhhh ! what inside this plastic bag ?!" haha .. :D aku dapat oreo lagi plus ferroro rocher !!woah waohh ! its make me fat againnnn :( hee.. anyways ..to b : thanks for that chocolate , i am so happy even it is just a CHOCOLATE , and thanks again for make me FAT ! hahaha , jangan marah ehhh sayangggg :P hehee...


P/s : ..... ^.^

08 October 2010

It's still the same

Dear blog , 
its me, Mira .. now i'm not feeling well at all .. 
and its Friday 7th Oct 2010 , and i was in my living room .. alone ..


Talk about today , yeah .. its holiday .. my own holiday actually .. well , since 3 weeks ago (maybe) i am still not feeling well .. i got pain in my stomach .. but not really accurate in it ..
but i still wondering , why i'm suppose to be like this ? what is my fault ? i'm keep worrying about this ... it's really pain .. :'( 
i don't what other people worry about me .. especially him . i just want to see him.. happy .
and actually , my mom and my dad is not really know about this .. i just need to pretend like an usual   for avoid them to know about this .. seriously , i hate being like this . i hope i will be healthy like before . pray it for me , Amin .. 

p/s : gtg , not really in the mood . bye

07 October 2010

BestMoment

Hye blog , meet u again here :)
Now , its Thursday .. 7 October 2010 , and the time is 3.53 p.m


Boring sangat today , ntah laa.. kredit pun tak de .. so , mmg tak msg dengan dia langsung .. 
*sob sob :'(  hari ni skolah aku cuti , budak-budak PMR tu tengah berperang uhud kat dalam dewan skolah tu . sbb tu tak leh nak ganggu , bising kang nanti kena maki lak . HAHA :D well ,just want to say a very good luck in your exam . (to those who are taking PMR lah) :)


bermula laa cerita ku :


Ahaa , semalam ? yeahh .. aku happy sgt .. ntah la , mcam tak penah aku rase.. indah sgt time tu .. dari tengah hari sampai malam kott aku dengan dia ! woah , dah mmg gila .. lama sgt en .. aku kecian actually kat dyeorang tu .. terasa macam menyusahkan sangat2.. :(
aku pun tak faham ape nak jadi dengan aku ni , suke jea rasa bersalah .. bila aku rasa menyusahkan seseorang tu , aku cepat rasa bersalah .. yeah , thats me .. -.-
petang tu , kteorang sempat lagi pegi main bowling kat the Curve tu .. haha , sengal :D
dah la malam tu ade performance untuk dikir barat .. kalau nk ready pasal performance tu , mmg tak ahh .. sampai malam tu , 2-3 kali gak ahh aku tersilap buat .. :D haha
.. tu lah akibat tak ready , so.. pengajaran nye , korang faham2 lah sendiri yea :P
i had a very best moment with him yesterday , omg :( i miss that time .. rase macam nak undurkan jea masa ni ... tapi nak buat macam mane , masa tak pernah tunggu manusia melainkan manusia jea menunggu masa ..
well , hari-hari ku kini sangat indah .. aku gembira menikmati hidupku dengan dia ..
seriously , hes the only one who i love the most :)
hes so care about me , hes so lovely .. and everything .. i think , i am the most lucky person in this world :)
thanks hunny :) u make me smile everyday ... thanks a lot <3


p/s : sorry guys , i have no idea now . see u later then , bye . 

02 October 2010

Aku Telah Jatuh Cinta

Dalam diam-diam aku telah jatuh cinta,
Senyuman kau membuatkan aku terpana ..
Berputiklah cinta sejak kita bertemu..
Dirimu kan setia di dalam hatiku ini ..
Kalau kau pergi dari sisi ku,
Sengsaralah hidupku,
Menangis tak berlagu,
Sayangku ..
Pimpinkan tangan ku..
Menuju bersama kita ke mahligai cinta,
Kita bersama nikmati kisah cinta..,
Hidup bagaikan di syurga..,
Apa yang aku ingin kan dari mu,
Hanyalah bersama mu sayang..
Tiap kali aku melihat wajahmu,
Hatiku tak pernah sayu kesedihan,
Bagaikan pelita di dalam derita,
Yang sentiasa menyinari hidupku..
Seindah syurgawi di dalam hidupku,
Bagiku kau lah yang satu..
Tawa dan keriangan dari mu,
Menemani setiap malam-malam ku..
Aku menyayangi diri mu,
Aku mencintai dirimu sayang ... 

p/s : especially to zaki.. = If you want to know how much I love you, look into my eyes with your heart open. :)





Especially from Me to You Sayang

Hadirmu di sisi bagaikan cahaya 
Memancar terang ke sudut hatiku ini 
Senyum tangis tawa mu 
Bak irama dan lagu 
Tersusun indah menjadi puisi syahdu 
Sinaran matamu kilauan permata 
Menyinar menerangi alam sementar 
Kau kirimkan bahagia 
 Zaki..Namamu terukir di hatiku 
Dikau pengubat rindu 
Dikala hati sendu 
Zaki..Kehadiranmu membawa makna 
Bagaimana nanti andainya kau pergi 
Haruskah ku meratapi di dalam sepi 
Aku diusung rindu 
Hanya dalam lagu 
Ingatan tulus suci kita bersamamu 

Say Hye to The New World of Love

Say Hye to The New World of Love ? apakah maksud tu ? HAHA , faham-faham kan lah kalau tak faham yea :)


Maaf lah , dah lama tak update blog. Since hari raya hari tu , aku tak sudah-sudah makan jea sampai blog aku pun di lupa kan . aww , don't be sad my blog , i always loveee u :P
Rasenya macam dah berhabuk , bersarang dah blog aku ni. Maklumlah , orang yang rajin katakan.. :D


Hari ni dah masuk hari ke dua bagi bulan Oktober , yeah . begitu cepat masa berlalu and tinggal lagi 2 bulan untuk aku mengejar duniaku yang baru , bukan setakat dunia .. akhirat juga tidak akan aku lupakan , insyaAllah ..
Hurmm .. masa berlalu begitu sahaja dan aku di sini terpinga-pinga.. tak tahu jalan yang mana harus aku pilih..
Tapi , kehidupan aku sekarang merupakan perubahan yang sangat besar dalam hidup aku..
yea , aku tak tipu .. hidupku kini bahagia di samping si dia.. akhirnya setelah berbulan-bulan aku hidup bertemankan cahaya lampu , tp kini aku hidup bertemankan si dia . terima kasih syg kerana kau ku bahagia :) Aku bahagia mungkin daripada berkat usaha aku juga, Alhamdulillah.. usaha aku tak sia-sia... 
Aku harap kali ini , sejarah tak mungkin berulang kembali .. kenangan pahit memberi pengajaran .. cukuplah derita aku selama ini , balasan yang aku terima mungkin memberi satu seribu makna dalam hidpu aku .. namun .. hidup tak perlu di isi dengan kesedihan , kerana kesedihan itu lah membawa kepada kemusnahan hidup... hidup perlu di teruskan .. apa yang penting , aku perlu melupakan segala kenangan pahit ... kenangan pahit yang memberikan kesan yang amat dalam , seperti besi yang bengkok susah di kembalikan kepada bentuk asal .... 
Detik bertarikhkan 30/9/2010 tidak akan aku lupa kan .. akhirnya kenangan pahit berlalu , dan say hey to the new world of love :)


sincerely,
Mira :)