30 August 2010

what ? just read this okay :)

Dear blog , hye again :)
Today is 31 August 2010 , and yeah .. it's Merdeka , independence day :)

Now, jam kat dinding umah aku tu dah menunjukkan pukul 12.26 a.m .. 26 minit telah pun berlalu bagi hari ni .. esok dah 1 September 2010 .. Ya Allah,sungguh cepat masa berlalu.. lagi 3 bulan genap tahun 2011, tahun yang mungkin menjadi sejarah bagi aku dan mungkin kepada kawan-kawan yang sebaya dengan aku,yang di lahirkan pada tahun 1994 iaitu 37 tahun selepas tahun kemerdekaan..
Anw,aku bersyukur kerana masih hidup di atas muka Bumi Allah ini.. Alhamdulillah Ya Allah :) thanks for that.
Back to the point, tadi kat sekolah ada sambutan kemerdekaan..tapi it just took about an hours jea laa.. tak laa lama mana pun. and because of that celebration..,ramai yang tak datang.biasalah tu, menjadi amalan biasa budak-budak sekolah menengah ;) Lepas dah habis assembly, aku terus pergi bilik guru sebab aku tak datang the first day time exam..,so terpaksalah jawab exam sorang-sorang kat dalam bilik guru tu :( ..kesian aku, hehe.tp xpe,demi masa martabat bangsa dan negara kan. HAHA :D i just took 2 papers only on this day, BM and BI.. so far, Alhamdulillah..quiet easy.. but then,tiba-tiba aku terpandang muka cikgu Adlan..bila pandang muka dia jea aku teringat kat chocolate aku yang dia janji nak bagi tu..dia cakap dah lama dia beli kat aku,cuma aku jea tak pergi-pergi ambik lagi. Ntah-ntah dah expired dah kot ! haha. tak pe laah , expired pun tak pe janji dapat gak. anways, thanks to him lah coz tunaikan janji dia. at least dia bukan seorang yang mungkir janji dia. ~.~


After habis 2 papers tu, aku terus chaw dari bilik guru tu.bosan laah stay lama-lama. but i didn't expect that in the class lagi bosan gilaaa -_-" yelaa,dah laa tak belajar satu hal,pastu ramai plak yang tak datang. duhh =.=
biarlah, macam aku peduli  sangat for those yang tak datang tu . ~.~

Macam biasa, kalau adlina tak datang, dahlia laa tempat aku bergossip.. haha , gossip babeh! :P
kalau dahlia menghilang, Aliah plak jadi mangsa.. haha..kesian dia, hehe.. hari ni aku spend time dengan Aliah jea, well.. banyak cerita yang kami borakkan.. but attention please , we are not GOSSIPING ! hee! yelaa, bulan baik,perangai pun mesti la kena baik. but actually yes, aku memang baik pun , keh3 :P
so many things we had talked about, and yeah i am also enjoyed it . thanks for Aliah coz sanggup menadahkan telinga you kat i :P hehe

Balik sekolah hari ni pukul 1.20 something, ntah.. aku pun tak ingat.. balik umah jea terus capai baby aku , haha.. maksud aku , baby yg mama aku jaga tu . Airah nama dia, she is soooo cute ! not that cute , so damn cute ! chubby like me ! :D hehe..
then , mama suruh aku jaga dia jap. tolong bagi dia tidur.. so, aku pun tepuk laa dia dengan selembut yang mungkin.. dalam masa yang sama, syok2 aku tepuk dia korang tau ape yang jadi ? aku yang tertido ! wakaka ! lawak laa pulak xD hehe, tp okay laa.. Airah tu tak bising mana, tapi hari ni mood dia nak nagis jea kot. haishh ,ntah laa.. tu tak jadi mak budak tu lagi, dah penat semacam...
haha.. :D

Tadi , lepas solat maghrib.. aku terus capai laptop aku yang kat bawah tangga ni.. bab laptop,cepat jea aku capai.. kalau buku ? ntah laa, esok lusa pun tak tercapai lagi kott :P
well, after that.. terasa ingin meglogin kan id aku akt msn tu . dah lama aku tak online.. sempat la jugak aku chatting ngan iddin, jefry , nik and tak lupa jugak syazwana .. and aku dah dapat tau satu rahsia from jef.. the things that he told me memang memberi sedikit sentuhan kat hati ni. tersentuh and terasa hati ni.. maybe apa yang jef bagi tau tu betul.. apa yang dia bagi tau tu tak perlulah aku tulis kat sini ..

okay laah , mood aku dah hilang now. sakit pinggang aku dah ni . haha . tua sebelum waktu nya , biasa lah tu :P
aku chaw dulu ye wahai blog ku , esok jumpa lagi ! bai !

p/s : time to sleep, bising ahh cousin aku ni.. tidur berdengkur macam nak meletup rumah ni . HAHA

No comments:

Post a Comment