28 August 2010

Demi Mu Mama dan Abah..

Abah ... Mama ...
Mira tahu abah dengan mama bangga sangat dengan Abg Ameer and Tuya kan ..
Yelaa , diorang tu pandai .. tak macam Mira .. 
sape yang tak bangga kalau anak sendiri dapat jadi doktor ..
anak sendiri yang bakal jadi pensyarah kan ??? 
hmm ....
tentu mama ngan abah happy kalau tengok mira macam tu jugak kan ? 
tapi.......... mira tetap macam ni..
pemalas je kan..
mama cakap , mira tak penah belajar..
tapi,
untuk pengetahuan mama ngan abah , mira dah cuba yang terbaik ..
mira dah cuba......
cuba untuk membanggakan mama and abah ..
tapi kejayaan tu tak selalu berpihak dengan mira.. 
mira ingat lagi time mira pegi ambik result PMR last year ,
mira dapat 5A 3B jea ..
Alhamdulillah , mira bersyukur sangat... tapi , time tu .. 
mira tengok , mama macam tak happy jea ..
yelaa , mama penah cakap.. mama nak mira dapat straight A dlm PMR ..
tak pun , at least dapat 7A .... tapi mama...
nak buat macam mana , itu je yang mira mampu dapatkan .. tu je yang mira dapat buktikan kat mama..
mira tak penah langsung dapat sebanyak tu tiap kali dalam exam mira .. 
mira tak happy langsung sebab mira tengok mama tak happy pun .. 
hurmm .. maafkan mira mama .. mira tak dapat tunaikan permintaan mama..
tapi tak pe mama , mira ade cakap . SPM nanti mira akan cuba yang terbaik .. 
mira akan usaha sebanyak mana yang mira mampu .. 
mira akan buktikan kat mama and abah yang mira jugak akan jadi macam abg ameer and tuya..
even , mira tak lah sepandai diorang tu .. :(
mungkin mama and abah tak tahu apa yang jadi kat mira sekarang..
mira tak boleh belajar sekarang mama ... abah....
mira tak suke sekolah ni .. tension sangat.. semua kawan-kawan mira tak suke kan mira ..
tapi kenapa ????? ape salah mira mama ? ape salah mira abah ???
ntah laa , mungkin Allah nak uji mira jea kot.. tak pe , mira redha ..
walauapa pun yang terjadi , mira tetap dengan pendirian mira ..
mira akan tetap berusaha untuk mendapatkan kejayaan tu..
DEMI MU MAMA DAN ABAH ..............


p/s : :(

1 comment: