31 August 2010

Mateo- Get To Know Me

GET TO KNOW...

Just a little of your time,
I know that every minute's special.
I put myself out on the line,
To see if I could be your vessel.

So come and see what's in my heart,
Maybe see your own reflection.
Cause all we are is what's inside,
So open up and know I'll listen..

Cause it's in a smile,
Oh in the crowd,
Oh and I wonder if you hear me..

So say it loud, uh oh,
Oh yell it out, uh oh,
Oh and I know that you can feel me..

Just get to know me,
Come near..
Just get to know me

Yeah..


Come and see what's in my heart,
Color it with your affection.
And listen to me from the start,
To find out what my love is promised.

Cause everytime I look around,
I try to see from your perspective.
And every word that plays the sound,
Turns in to my own confession.

Cause it's in a smile,
Oh in the crowd,
I wonder if you hear me.. <3

30 August 2010

what ? just read this okay :)

Dear blog , hye again :)
Today is 31 August 2010 , and yeah .. it's Merdeka , independence day :)

Now, jam kat dinding umah aku tu dah menunjukkan pukul 12.26 a.m .. 26 minit telah pun berlalu bagi hari ni .. esok dah 1 September 2010 .. Ya Allah,sungguh cepat masa berlalu.. lagi 3 bulan genap tahun 2011, tahun yang mungkin menjadi sejarah bagi aku dan mungkin kepada kawan-kawan yang sebaya dengan aku,yang di lahirkan pada tahun 1994 iaitu 37 tahun selepas tahun kemerdekaan..
Anw,aku bersyukur kerana masih hidup di atas muka Bumi Allah ini.. Alhamdulillah Ya Allah :) thanks for that.
Back to the point, tadi kat sekolah ada sambutan kemerdekaan..tapi it just took about an hours jea laa.. tak laa lama mana pun. and because of that celebration..,ramai yang tak datang.biasalah tu, menjadi amalan biasa budak-budak sekolah menengah ;) Lepas dah habis assembly, aku terus pergi bilik guru sebab aku tak datang the first day time exam..,so terpaksalah jawab exam sorang-sorang kat dalam bilik guru tu :( ..kesian aku, hehe.tp xpe,demi masa martabat bangsa dan negara kan. HAHA :D i just took 2 papers only on this day, BM and BI.. so far, Alhamdulillah..quiet easy.. but then,tiba-tiba aku terpandang muka cikgu Adlan..bila pandang muka dia jea aku teringat kat chocolate aku yang dia janji nak bagi tu..dia cakap dah lama dia beli kat aku,cuma aku jea tak pergi-pergi ambik lagi. Ntah-ntah dah expired dah kot ! haha. tak pe laah , expired pun tak pe janji dapat gak. anways, thanks to him lah coz tunaikan janji dia. at least dia bukan seorang yang mungkir janji dia. ~.~


After habis 2 papers tu, aku terus chaw dari bilik guru tu.bosan laah stay lama-lama. but i didn't expect that in the class lagi bosan gilaaa -_-" yelaa,dah laa tak belajar satu hal,pastu ramai plak yang tak datang. duhh =.=
biarlah, macam aku peduli  sangat for those yang tak datang tu . ~.~

Macam biasa, kalau adlina tak datang, dahlia laa tempat aku bergossip.. haha , gossip babeh! :P
kalau dahlia menghilang, Aliah plak jadi mangsa.. haha..kesian dia, hehe.. hari ni aku spend time dengan Aliah jea, well.. banyak cerita yang kami borakkan.. but attention please , we are not GOSSIPING ! hee! yelaa, bulan baik,perangai pun mesti la kena baik. but actually yes, aku memang baik pun , keh3 :P
so many things we had talked about, and yeah i am also enjoyed it . thanks for Aliah coz sanggup menadahkan telinga you kat i :P hehe

Balik sekolah hari ni pukul 1.20 something, ntah.. aku pun tak ingat.. balik umah jea terus capai baby aku , haha.. maksud aku , baby yg mama aku jaga tu . Airah nama dia, she is soooo cute ! not that cute , so damn cute ! chubby like me ! :D hehe..
then , mama suruh aku jaga dia jap. tolong bagi dia tidur.. so, aku pun tepuk laa dia dengan selembut yang mungkin.. dalam masa yang sama, syok2 aku tepuk dia korang tau ape yang jadi ? aku yang tertido ! wakaka ! lawak laa pulak xD hehe, tp okay laa.. Airah tu tak bising mana, tapi hari ni mood dia nak nagis jea kot. haishh ,ntah laa.. tu tak jadi mak budak tu lagi, dah penat semacam...
haha.. :D

Tadi , lepas solat maghrib.. aku terus capai laptop aku yang kat bawah tangga ni.. bab laptop,cepat jea aku capai.. kalau buku ? ntah laa, esok lusa pun tak tercapai lagi kott :P
well, after that.. terasa ingin meglogin kan id aku akt msn tu . dah lama aku tak online.. sempat la jugak aku chatting ngan iddin, jefry , nik and tak lupa jugak syazwana .. and aku dah dapat tau satu rahsia from jef.. the things that he told me memang memberi sedikit sentuhan kat hati ni. tersentuh and terasa hati ni.. maybe apa yang jef bagi tau tu betul.. apa yang dia bagi tau tu tak perlulah aku tulis kat sini ..

okay laah , mood aku dah hilang now. sakit pinggang aku dah ni . haha . tua sebelum waktu nya , biasa lah tu :P
aku chaw dulu ye wahai blog ku , esok jumpa lagi ! bai !

p/s : time to sleep, bising ahh cousin aku ni.. tidur berdengkur macam nak meletup rumah ni . HAHA

28 August 2010

Demi Mu Mama dan Abah..

Abah ... Mama ...
Mira tahu abah dengan mama bangga sangat dengan Abg Ameer and Tuya kan ..
Yelaa , diorang tu pandai .. tak macam Mira .. 
sape yang tak bangga kalau anak sendiri dapat jadi doktor ..
anak sendiri yang bakal jadi pensyarah kan ??? 
hmm ....
tentu mama ngan abah happy kalau tengok mira macam tu jugak kan ? 
tapi.......... mira tetap macam ni..
pemalas je kan..
mama cakap , mira tak penah belajar..
tapi,
untuk pengetahuan mama ngan abah , mira dah cuba yang terbaik ..
mira dah cuba......
cuba untuk membanggakan mama and abah ..
tapi kejayaan tu tak selalu berpihak dengan mira.. 
mira ingat lagi time mira pegi ambik result PMR last year ,
mira dapat 5A 3B jea ..
Alhamdulillah , mira bersyukur sangat... tapi , time tu .. 
mira tengok , mama macam tak happy jea ..
yelaa , mama penah cakap.. mama nak mira dapat straight A dlm PMR ..
tak pun , at least dapat 7A .... tapi mama...
nak buat macam mana , itu je yang mira mampu dapatkan .. tu je yang mira dapat buktikan kat mama..
mira tak penah langsung dapat sebanyak tu tiap kali dalam exam mira .. 
mira tak happy langsung sebab mira tengok mama tak happy pun .. 
hurmm .. maafkan mira mama .. mira tak dapat tunaikan permintaan mama..
tapi tak pe mama , mira ade cakap . SPM nanti mira akan cuba yang terbaik .. 
mira akan usaha sebanyak mana yang mira mampu .. 
mira akan buktikan kat mama and abah yang mira jugak akan jadi macam abg ameer and tuya..
even , mira tak lah sepandai diorang tu .. :(
mungkin mama and abah tak tahu apa yang jadi kat mira sekarang..
mira tak boleh belajar sekarang mama ... abah....
mira tak suke sekolah ni .. tension sangat.. semua kawan-kawan mira tak suke kan mira ..
tapi kenapa ????? ape salah mira mama ? ape salah mira abah ???
ntah laa , mungkin Allah nak uji mira jea kot.. tak pe , mira redha ..
walauapa pun yang terjadi , mira tetap dengan pendirian mira ..
mira akan tetap berusaha untuk mendapatkan kejayaan tu..
DEMI MU MAMA DAN ABAH ..............


p/s : :(

27 August 2010

Dugaan Dari Illahi



Aku masih di sini, menghitung hari detik demi detik .. detik yang aku nanti kan pasti akan menjadi kenyataan .tapi kenyataan yang aku belum pasti . apakan daya , aku di sini masih lagi terduduk diam , terduduk sambil mengisikan kekosongan hidupku dengan alunan lagu .. hmm , lagu atas tu ? Dugaan dari illahi .. kalau di amati lirk lagu tu , memang sangat menusuk hati .. cuba baca jap :

ku diam dan aku terpaku
pada kehidupan yang harus ditempuh
kesemuanya yang telah ku teraju
tetapi belum ada yang ku temu

siang dan malam aku bertanya
pada diriku yang tidak bermaya
siapakah yang sudi untuk bersama
menjalankan kehidupan yang merana

mengapakah
derita yang harus melanda
dalam hidupku
mengapa cinta yang harus ku halangi
haruskah aku tempuhinya dengan rela hati
dengan cabaran dan kehidupan yang hitam
tak akan aku kerja

mengapakah
derita yang harus melanda
dalam hidupku
mengapa cinta yang harus ku halangi
haruskah aku tempuhinya dengan rela hati
dengan cabaran dan kehidupan yang hitam
tak akan aku kerja

walaupun ini semua cabaran
dan dugaan dari illahi
tak akan ku putus asa ku
dan tetap aku berdiri selama ini
dan tetap aku berdiri selama ini


lirik ni memang ade kena mengena dengan aku , tak banyak bezanya .. " siang dan malam aku bertanya , pada diriku yang tidak bermaya , siapakah yang sudi untuk bersama ,menjalani kehidupan yang merana" hmm.. memang benar ungkapan itu .. siapa yang sudi bersama aku kalau aku macam ni ? kan ? 
aku dah semakin buntu , buntu pasal semua ni . aku sanggup derita demi dia , biarlah . asalkan hidupnya bahagia jika aku derita . aku perlu putus asa dalam hal ini . aku rasa cinta aku tak sesuai utuknya .. biarlah , kumbang bukan seekor. tapi sayang nya , dirinya susah di cari ganti . 
kadang-kala dia sangat menyakitkan hati aku , dia sangat ego .. aku pernah membenci nya .. tapi aku masih tidak faham , kenapa aku masih menyayangi orang yang aku paling benci ? tu lah , cinta memang buta. macam yang aku cakapkan dahulu . kenapa aku perlu memilih cinta yang buta ini ? aishh , ntah laa..aku bodoh , bodoh sebab aku tidak pernah membuat keputusan untuk memilih cinta Allah ? kerana cinta Allah tidak pernah buta , tidak pernah di kecewakan ...  walauapa pun yang bakal terjadi , aku tetap akan cuba untuk melupakan dia . tapi , di saat aku mencuba , dia pasti datang . datang menghiburkan hati ku .. Ya Allah , bantulah hamba mu yang lemah ini . Amin .. :'(

26 August 2010

I don't know what this is about :P

hari ni , 27/8/2010
hari jumaat
pada pukul 2.15 tgh hari
aku masih lagi x mandi
dari balik sekolah tadi
HAHA
busuk punye orang kan ? 
hehe
biarlah , busuk-busuk aku pun
korang lagi busuk kan ?
haha
ape lah aku ni ! jahatnye bulan puasa ni :D
hehe
aku ade benda nak story jap lagi ,
sabar eh
jap jea lagi aku story :)

Assalamualaikum ;)

17 August 2010

unlucky me :(

huh !
i'm so hurt
i hate being like this anymore
enough! 
its too hard for me
to 
find such a perfect
guy
in my life
why?!
why he trying to avoid me now ?
why!!!
what is my fault !
what!!!! :'(


16 August 2010

i just want to let you know ..

dear heart, 
i have found a new love , a new guy,
i never met him before , i never known him before,
i met a guy that would make me the happiest
 girl in this world,
and,
i fall in love with my friend,
my best friend.
we started to talk more and more at school,


we became close, and close.
we study together,
we laugh together,
and because of that ,
i had learned how to love someone,
how to appreciate a friendship,
and importantly,
i learned that i loved every single thing about him ,

and our friendship got really strong,
when i was going through hard times,
he were always there to cheer me up,
he always there to give me advice when i needed it,
as i got to know the "real him",
i realized what a great person he was,
he were nice to everyone who he came in contact with,
no matter who they are,
he're also really smart,
he always got good grades,
and do well in school,
not only he beautiful in the inside,
but he also beautiful outside as well,
yeah , i admit it.
when i realized all of this,
my feeling about our friendship began to change,
why?
because i know that i love you,
i love you with all of my heart,yet you have no idea.
i wish i could tell you how much you truly mean to me,
But
i'm afraid that you don't feel the same way about me,
my life will forever incomplete without you,
if you only knew how i felt about you,
i wonder,
would you be willing to make my life complete?



p/s : dedicate this to him



15 August 2010

FORGIVE ME PLEASE......



Forgive my eyes for admiring you
forgive my tears for crying after you
forgive my pain for longing after you
forgive my ears for hearing you
forgive my heart for wanting you
forgive my mouth for wanting to kiss you
forgive my arms for wanting to hold you
forgive my fingers for wanting to touch you
forgive my brain for thinking about you
forgive my legs for wanting to dance with you
forgive my life for wanting to live for you
but most of all forgive ME for loving you

14 August 2010

i want to tell u , i'm crying because of you..


1) I miss you when you are far away , yes i'm crying because of you.
2) I think about you every night and day , and now i'm crying .
3) Even if we can't be together , i will crying because i can't get u now.
4) I will miss you now and forever , yes i do and i'm crying badly because i miss you dear.

"You may never know how important you are to me or how much I care for you, but you are and you will always be. Bear in mind that I couldnt afford to lose someone I've learned to care about so much."

13 August 2010

UNAVAILABLE TITLE

hey guys .. hari ini sangat bosan+mengantuk+seram sejuk+berdebar-debar+kerinduan pada seseorang = HAHA. bengong kannnn =.='
tadi kat sekolah aku dah mula start cerita pasal paranormal activity kat adlina , meremang gak ahh time aku cerita tu. ntah , kalau korang tengok sendiri .. memang scary gila dohh . you better go and watch it. aku jamin , 7 hari 7 malam korang tak dapat tidur. so do i . haha . then . berdebar-debar ? kenapa kah ? yelaa , sape yang tak berdebar kalau korang yang kena jadi ketua kumpulan dan koramg kena handle kan semua ahli-ahli kumpulan korang yang begap nak mampos tu (kecuali adlina) .and korang lah yang kena membebel dulu kat depan cikgu plus budak-budak dalam kelas korang tu .. eishh , memang menakotkan. tapi nasib aku baik , waktu pembelajaran di mana aku dan kawan-kawan aku yang lain di tugaskan untuk membentangkan kerja yang di suruh telah habis waktunya sebelum aku di arahkan untuk pergi membentangkan kerja aku pulak . Memang kesyukuran yang dapat aku panjatkan , Alhamdulillah Ya Allah. hehe :) so, perasaan berdebar aku ni terus hilang sekelip mata :D bangga gilaa ah , HAHA . hmm , kerinduan pada seseorang ? siapakah ? haha , itu semestinya rahsia . aku rindu kat kau lah ! haha , *perasan* eishh , mane bole bagi tau. bocor lah rahsia. haha . sape yang tak faham buat buat faham lah okay... tak perlulah aku panjangkan ceritaaa ;P


k laah , gtg . kena bising dah ni !


p/s : kena bising sbb tak study ! -.-

11 August 2010

My First Ramadhan :)

Salam semua .. , okay lah , now pukul 8.18 p.m .. aku dah mula online dari puku 7.45 p.m lagi :)
hari ni aku online sangat awal 
yeah :D
guess what ?
HAHA
no need to tell lah !
lu pikir lah sendiri  xD
Well , hari pertama pada bulan puasa ni lah jugak aku x dapat nak menunaikannya dengan sempurna , hampir separuh hari aku menahan kelaparan dan kedahagaan ,
finally , hari puasa yg aku mengharapkan kesempurnaan ni , habis.
SPOILED ! 
hahahahaha 
berbukalah aku sebelum waktunya 
duhh , aku sgt sedih :D
hehe

k lah , nak mandi.sambung jap lagi lah k , byebye :)

08 August 2010

ANSWER FROM ME TO YOU

Finally , i  had decided to throw away him from my mind. yeah , thats what i should do now. i can't keep myself hurts. i'm not sure if  this is the right way for me. but what ever it is , i must do . i must. even i don't have enough strong to make it my own self , alone . I have tried  with all my being to grasp a form comparable to thine own , but nithing worthy. But if u are here , in front of my face, i just want to say ...


"if i could have just one wish , i would wish to wake up everyday to the sound of your breath on my neck , the warmth of your lips on my cheek , the touch of your fingers on my skin, and the feel of your heart beating with mine.. knowing that i could never find that feeling with anyone other than you"


thats all what i want to say now, thank you :)


p/s : aku tidak sanggup sebenarnya , tp aku perlu meneruskan hidup aku tanpa dia :(









06 August 2010

welcome RAMADHAN AL-MUBARAK :)

hari ni hari Jumaat , bertarikhkan 6 Julai 2010 . lagi beberapa hari jea lagi dah nak puasa .. well , tiap-tiap tahun aku akan cakap benda yang sama iaitu SELAMAT BERPUASA ! hehe :) aku harap , puasa pada tahun ini akan membawa perubahan yang besar pada diri aku , bukan hanya perubahan luaran , tapi juga dalaman . Aminn~
semperna kedatangan bulan yang sangat mulia ini , aku ingin memohon kemaafan jika aku ada terkutuk , termaki , terhamun dan terkasar bahasa dengan korang semua. semoga kemaafan yang dipinta ini akan lebih membawa keberkatan kepada kita semua. apa yang aku nak cakap kepada semua yang membenci aku tu , bawa-bawa lah bertaubat. sudah-sudah lah kutuk-kutuk orang.. bukan dapat pahala pun weii , dapat dosa pun tak tau lagi ke?? banyakkan lah amal ibadat tu eh .. semoga Allah memberkati amalan dan memaafkan dosa kita semua .Amin amin amin ya Allah ..




SELAMAT MENYAMBUT BULAN AL-MUBARAK :)