24 July 2010

wahai cinta yang buta : episode 1

salam . sekarang tepat pada pukul 1.35 a.m 25/7/2010 . keseorangan kat ruang makan berhampiran dapur+ruang tamu yg kedinginan malam . bersiul2 angin malam yg di tambahkan dgn angin kipas o.O. bunyi agak menakutkan jugak kan ? tapi aku tetap dgn misi aku untuk mengupdatekan blog aku yg agak membosankan ni. walaupun jam telah menunjukkan tepat pada pukul 1pagi . aku masih duduk di atas kerusi yg lembut dan tak berapa nak lembut sgt ni. tp tak pe, kerusi ni menyelamatkan pinggang aku yg selalu sakit akibat duduk bersila meghadap facebook -.- .. now, berbalik kepada topik.. aku sbnarnnya nak cakap ckit pasal cinta. cinta yg aku pun tak pasti ape maksud nya -__-well, for me.. "cinta itu boleh di umpamakan bagai makan sambal belacan, walau pedas , hingga mengalir air mata masih mahu di makan jua "HAHA , korang kenal tak ayat kat atas tu ?? haha .. aku sure pnye lah korang perasan , ni actually petikan yg di ambil dari sumber movie yg bertajuk "TAK INGAT" haha, sorry derr :P .. aku tak dapat nak kenal pasti ape tajuk movie tu. tapi yg benar, ayat tu bukan ayat aku :D hehe. aku just memorized and paste jea . thats me :)
ape yang sekarang aku nak cakap ni tak ade kaitan sama ada yg hidup atau pun yg telah mati . so, cerita aku ni sume berkaitan dengan diri aku sendiri.tapi kalau ade di antara korang yg pernah mengalami benda yg sama macam aku, aku just boleh ucap TAHNIAH sebab pengalaman korang sama macam aku. ;) aku now masih di ambang kebuntuan yang teramat sangat , ntah. tiba-tiba perasaan itu menyelubungi diri aku sekarang. buntu , bukan buntu pasal aku tak boleh nak jawab soalan add maths . haha , tapi buntu pasal cinta ! aku tahu lah aku muda lagi , baru 16 tahun kan. bak kata pepatah satu lagu ni "biasalah budak baru nak naik jadi remaja" . memang pepatah tu betul pun , tapi muda-muda macam aku ni pun nak jugak rase macam mana nak bercinta. haha , sengal doe aku ni. xD tapi perasaan sayang aku pada seseorang tu susah untuk di ungkapkan. sangat susah bagi aku untuk meluahkan segala isi hati aku. bukan macam zaman aku sekolah rendah dulu, senang gila. sampai bagi love letters lagi . haha, kalakar la pulak bila teringat2 balik then rase macam bodoh pun ade sebab cinta aku waktu tu tak pernah berbalas, hahahaha !  okay okay , stop2 pasal tu mira oiii ! rase macam nak menjerit satu rumah . hehe. sekarang aku macam ada , macam ada perasaan cinta tu balik. cinta kepada seseorang yang aku yakin aku tidak dapat memilikinya.. tapi keadaan ni boleh berubah pada bila-bila masa sahaja jika telah sampai waktunya. nothing impossible lah senang katakan . kalau ade jodoh aku on jea :P hehe . aishh ! asal time2 macam ni aku jadi pelik semacam eh ? tiba-tiba perkataan CINTA tu pulak ade dalam otak aku ni.. haha . maklumlah , orang dah lama putus cinta . ngekk betul kan kan? haha . okay lah , sambung episod yg akan datang, nantikan sambungan cerita ni tau ! bye byee ^^






p/s: actually post ni aku tulis malam tadi pukul 1 , tapi hari ni baru aku publish. haha .lantak lah, mcm korang kesah kan ? :) 

1 comment: