25 July 2010

wahai cinta yang buta : episode 2

salam semua . hari ni hari ahad , hari yg paling membosankan sebab hari ahad lah aku selalu kena bangun awal . u know why ? aku kena kemas umah aku -.-' . perghh , bosan dan sangat malas ! duhh! hmm , nak tak nak aku terpaksa jugak walau hati ni kadang2 terasa tak berapa nak ikhlas ! haha ,mak aii.. kantoi sudaa ;P well, hari ni aku bagun tepat pukul 9.30 .. first thing yg aku akan buat , tengok HANDPHONE! haha . tengok kalau2 ada message or any missed called yg aku terlepas dengar or terlepas tengok. tapi hari ni sangat malang, no massage and no missed called -.-
tapi tak pe lah , dah biasa pun . dah memang hari2 tak ada massage pun. HAHA :D
hari ni makcik aku beli tv o_O woottt , tv LCD 42' . first time aku ade TV sebesar ni kat umah aku. before this yg paling besar pun 32' inci.. lepas ni tak payah lah aku waste duit aku pegi tgk movie lagi. beli CD pastu pasang kat rumah jea. hehe. biar lah ! , tv tak de kena mengena dengan hidup aku langsung.. hehe
actually aku nak sambung episode semalam tu.. yg tajuk "wahai cinta yg buta" tu :) 
tadi aku ade idea , tapi ntah . dah hilang pegi mane ntah . haha. okay2.. aku serious now.. berbalik kepada cerita, aku sekarang masih menyimpan hasrat yang amat besar. aku suka memikirkan tentang perkara yang di luar batasan minda aku. ntah la, memang diri macam ni. tapi setiap yang aku pikirkan selalu tak menjadi kenyataan. Ya Allah, kenapa begitu rupa ? tak pe tak pe, redha jea laa kan. hmm..
aku suka , suka dia. tapi aku tak tahu macam mana aku nak membuatkan dia suka kat aku seperti mana aku suka dekat dia. susah , memang susah. dah macam-macam aku try. tapi pandangannya macam biasa jea.. macam tak ada apa-apa yg berlaku. fine, aku tetap dgn perancangan dan pendirian aku sendiri. macam dalam episode aku yg lama , nothing impossible . and cinta tu tak akan datang bergolek dengan sendirinya melainkan ada orang yg cuba menggolekkannya ;D jangan gelak -.- ini adalah fakta yang di reka aku sendiri. and jangan tiru ayat aku okay. :) dalam otak aku hanya di fikirkan dia , memang dia yang aku maksudkan. tapi aku tak akan pernah mendedahkan sebarang identiti berkenaan dengan 'dia' tu.. tapi bila terkenangkan dia , terasa bersalah pada diri sendiri . sebab aku tak nak pelajaran aku terganggu oleh kehadiran dia dalam hidup aku. aku rasa lebih baik aku hanya memendamkan perasaan ini sampai tamatnya pelajaran spm aku nanti. tunggu lah masa yg sesuai baru aku bagi tahu dia .and aku nak aku sendiri bahagia dengan kejayaan aku dalam pelajaran. tapi tanpa dia jugak aku tak sanggup.. kenapa ?? ntah laa , sukar untuk di ungkapkan dengan kata-kata. aku tak rela bersama dia , berjalan bersama-sama mengecapi impian , impian yang tak mungkin dikecapi. aku inginkan impian yang boleh aku kecapi. ntah , masih buntu memikirkan itu semua. hmm .. :'(






p/s: esok sekolah , mama marah jap lagi online lame2. k lah bye semua . nite :)

No comments:

Post a Comment